Cel mai bine vândut model Fiat va fi produs până în 2026

Autor: Mihai Morcovescu 12 mart. 2022 Știri auto

Grupul Stellantis, care deține marca Fiat, a anunțat că producția celui mai bine vândut model al torinezilor va continua până în 2026. Decizia a fost luată în urma întâlnirii pe care producătorul italian de automobile a avut-o cu reprezentanții angajaților.

În aceeași fabrică va fi produs noul SUV Alfa Romeo Tonale

Modelul vizat este Fiat Panda. Producția acestuia va fi încredințată uzinei din Pomigliano. Tot aici va demara în scurtă vreme și producția noului SUV Alfa Romeo Tonale. Deocamdată, oficialii Stellantis nu au avansat nici o dată în ceea ce privește renunțarea la emblematicul model de clasă mică.

Extinderea producției este o amânare pentru Panda. Fostul CEO al alianței Fiat-Chrysler, Mike Manley, spunea în 2019 că producătorul italian își propune să transfere clienții de modele de clasă mică spre profitabilul segment „B” (n.n. – segmentul subcompact).

Actuala generație Fiat Panda a fost lansată în 2011 și este încă unul dintre cele mai vândute modele ale mărcii. În cursul anului trecut a fost supus unei operații de restilizare. Modelul de oraș al italienilor a sărbătorit 40 de ani de existență în 2020.

Reprezentanții grupului au anunțat că s-a ajuns la un acord pentru construirea în Italia a unei noi fabrici de baterii pentru vehiculele electrice. Aceasta va fi ridicată printr-un joint-venture cu Mercedes-Benz și Total Energies.

Viitoarea „gigafabrică” pentru vehiculele electrice va fi, de fapt, o reconversie a sit-ului de producție pentru motoare, situat în orașul Termoli din sudul Italiei. Lucrările de construcție vor fi făcute prin intermediul asociației mixte ACC cu Mercedes și TotalEnergies.

Aceasta va fi cea de-a treia fabrică din Europa pentru grupul care mai deține mărcile Alfa Romeo, Peugeot, Citroen și Jeep. Celelalte două anunțate sunt cele din Franța și în Germania.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide