Care este cel mai bine vândut model de la Kia și cât costă în România?

Autor: Elena Luchian 06 mai 2021 Știri auto

Kia câștigă teren la nivel global. Sud-coreenii anunță o creștere în vânzări cu peste 120% în luna aprilie! Care este cel mai bine vândut model și cât costă acesta în România?

GALERIE FOTO

Kia anunță o creștere a vânzărilor, în afara pieței locale, de 120,9% în luna aprilie a acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. Producătorul asiatic a livrat 198.606 unități în aprilie, în afara Coreei de Sud. Dacă include și piața de acasă, Kia își trece în cont 249.734 unități.

Asiaticii mizează pe modelele lansate recent și mai ales pe noul EV6. Lista de rezervări s-a deschis în Europa în această săptămână, iar interesul clienților a fost uriaș. Peste 7000 de rezervări s-au înregistrat și peste 26.000 de persoane și-au manifestat intenția de a achiziționa un exemplar. Cifrele comunicate de producător depășesc cu 300% numărul de unități programate să intre în producție.

Cel mai bine vândut model de la Kia este SUV-ul Sportage. În România, prin Programul Rabla

Cel mai bine vândut model al companiei este Kia Sportage, comandat de 27.955 de clienți la nivel global. SUV-ul compact este urmat de Seltos, cu 26.864 de unități.

În România, prin Programul Rabla și cu promoția oferită de Kia, Sportage devine cel mai accesibil SUV din segmentul său. Mașina ajunge astfel la 16.483 de euro.

În această sumă, clientul din România primește SUV-ul cu motorizarea 1.6 GDi cu tracțiune față, transmisie manuală cu șase trepte și echipare Plus. Mașina beneficiază de aportul a 132 de cai putere și al unui cuplu 161 Nm.

Echiparea de bază propune jante din aliaj de 16 inci, oglinzi electrice, patru geamuri electrice și un sistem de aer condiționat cu reglaj manual.

Kia Sportage este în așteptarea unei noi generații. Cu un look schimbat radical și sisteme de propulsie noi, aceasta ar trebui să-și facă apariția anul acesta pentru a rivaliza cu fratele de platformă, Hyundai Tucson, dar și cu noul Qashqai de la Nissan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide