Cum arăta cel mai bogat om din lume, Elon Musk, acum 22 de ani, când și-a primit primul supercar?

Autor: Elena Luchian 11 ian. 2021 Știri auto

O filmare de acum 22 de ani a devenit virală la scurt timp după ce Elon Musk a devenit cel mai bogat om al lumii. Musk avea 28 de ani când și-a cumpărat primul supercar.

GALERIE FOTO

Imaginile filmate în urmă cu 22 de ani au fost difuzate în cadrul emisiunii CNN Business. Era o perioadă în care Elon Musk nu avea niciun plan pentru protejarea mediului înconjurător. Mult înainte de a lansa brand-ul de mașini electrice Tesla, tânărul afacerist Musk și-a comandat un McLaren F1. Era atunci fondatorul platformei x.com, care avea să devină PayPal.

Musk avusese, până în acel moment, un BMW E21 320i, un Jaguar E-Type și își achiziționase modelul cu abilități de submarin, Lotus Esprit, apărut în blockbuster-ul “Spionul care m-a iubit” din seria James Bond, cu Roger Moore în rolul principal.

La acea vreme, McLaren F1 avea un preț de pornire de 815.000 de dolari. Dar în funcție de opțiunile selectate de client, aceasta putea deveni mult mai scumpă. În filmare, Elon Musk vorbește despre noul său supercar ca fiind “mașina de un milion de dolari”.

McLaren F1 are motor V12 de 6,1 litri, produs de divizia M de la BMW. Unitatea dezvoltă 627 cai putere. Supercar-rul are trei locuri, iar scaunul șoferului este poziționat central.

Elon Musk și-a cumpărat cea mai rapidă mașină din lume în 1999

McLaren F1 era, la acea vreme, cea mai scumpă mașină din lume. Era și cea rapidă. Până în ziua de astăzi și-a păstrat acest titlul, dar aria de valabilitate s-a restrâns: este cea mai rapidă mașină din lume cu motor aspirat. Tânărul Musk povestește, în cadrul interviului acordat postului TV CNN, că este una dintre cele 62 existente în lume. McLaren a construit, de fapt, 106 unități. Doar 64 dintre ele au fost omologate pentru drumurile publice. Celelalte au fost mașini de curse.

În imagini apare un Elon Musk tânăr și entuziasmat, mult înainte de a deveni cel mai bogat om din lume. Apare alături de el logodnica sa de atunci, Justice Wilson. Cei doi s-au căsătorit un an mai târziu și au avut cinci copii. Primul, Nevada Alexander, s-a stins din viață când avea doar 10 săptămâni. Au urmat gemeni, apoi tripleți. Elon și Justice au divorțat în 2008.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide