Cel mai ieftin Renault se vinde cu doar 535 de euro, însă are numai două roți

Autor: Mihai Morcovescu 18 iul. 2022 Știri auto

Dacă dorești să beneficiezi de cât mai multă flexibilitate pentru drumurile pe care le faci în oraș, Renault vine cu o nouă soluție. Este vorba despre un mijloc de transport electric care definește perfect noțiunea de „accesibil”, dar care are doar două roți.

Producătorul francez de automobile a lansat zilele trecute pe piață o nouă trotinetă electrică Nouvel R. Aceasta se distinge prin faptul că oferă o autonomie de aproape două ori mai mare comparativ cu modelul anterior, denumită RS Connect.

Renault Nouvel R oferă o autonomie de până la 40 de kilometri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din acest an, producătorii auto au început să încurajeze șoferii să folosească mai puțin mașinile și să se îndrepte spre mobilitatea alternativă. Scopul este lesne de înțeles, și anume deplasări pe cât de rapide și de plăcute, pe atât de nepoluante.

Anumite mărci au investit deja masiv în vehicule „eco-friendly” precum scutere, biciclete și chiar trotinete electrice. Printre producătorii care a pătruns pe acest segment de piață se numără și Renault.

Constructorul francez nu se află la prima experiență de acest gen. Anterior, compania a comercializat două astfel de modele. Una dintre acestea a fost comercializată sub sigla Renault Sport și era o trotinetă denumită RS Connect.

Acum, Renault a lansat un nou model de trotinetă, care a primit denumirea de Nouvel R. Aceasta oferă o autonomie mai bună comparativ cu modelul anterior datorită noii baterii de 48 V față de 36 V cât avea cea de pe vechea trotinetă. Aceasta are nevoie de circa 4 ore pentru o încărcare completă.

Autonomie de 40 de kilometri și viteză de top de 25 km/h

Spre deosebire de versiunea precedentă, care putea parcurge între 18 și 25 de kilometri, Nouvel R asigură o autonomie cuprinsă între 35 și 40 de kilometri. Conform reglementărilor în vigoare, viteza maximă este limitată la 25 km/h. În plus, trotineta oferă trei moduri de condus, care ajută la optimizarea consumului de energie.

Dacă la capitolul performanțe vorbim despre o îmbunătățire, în schimb, trotineta nu mai dispune de sistem de frânare cu discuri, ci cu tamburi. De asemenea, Nouvel R este și mai grea, cântărind 17,5 kilograme, cu 5,5 kilograme mai mult comparativ cu generația trecută.

Noua Renault Nouvel R poate fi conectată la o aplicație dedicată pentru smartphone. În acest fel, proprietarul va avea acces la informații referitoare la nivelul bateriei sau la distanța parcursă ori pentru a bloca trotineta.

Renault comercializează trotineta electrică la un preț de 535 de euro. De asemenea, francezii oferă un pachet de 566 de euro care include și o cască Renault la jumătate de preț.

Sursa: Renault

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide