Care este cel mai mare producător auto mondial

Autor: Marius Vișan 31 ian. 2022 Știri auto

Anul trecut, mulți producători auto au avut probleme de producție și de livrare din cauza diferitelor perturbări ale industriei globale.

Unii dintre ei au gestionat mai bine criza, ceea ce le-a oferit un avantaj față de concurenții lor. Se pare că Toyota a reușit să pună la punct toate micile detalii, iar acest lucru a ajutat producătorul auto japonez să își păstreze coroana la categoria vânzări globale în 2021.

Toyota tocmai și-a anunțat rezultatele pentru anul trecut, iar acestea sunt destul de impresionante, având în vedere situația actuală generată lipsa semiconductorilor.

Toyota este cel mai mare producător auto mondial în funcţie de vânzări pentru al doilea an consecutiv

Producătorul japonez a a anunţat că în 2021 a realizat vânzări de 10,5 milioane de vehicule, incluzând livrările afiliatelor sale Daihatsu Motors şi Hino Motors.

Volkswagen a livrat anul trecut 8,9 milioane de vehicule, cu 5% sub livrările din 2020 şi cele mai mici din ultimii 10 ani.

Producătorii de maşini au fost nevoiţi să reducă producţia din cauza ofertei insuficiente de semiconductori, pandemia de coronavirus perturbând lanţurile de aprovizionare.

Cu toate acestea, compania japoneză a rezistat pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalţi producători de automobile, deoarece piaţa sa de origine, respectiv Japonia şi părţi din Asia, a fost mai puţin afectată decât Europa.

Toyota, care va publica veniturile din trimestrul al treilea pe 9 februarie, a declarat că este probabil să nu atingă ţinta de producţie de 9 milioane de vehicule în anul fiscal care se încheie pe 31 martie, din cauza perturbărilor legate de COVID-19.

Într-un comunicat de presă oficial, cei de la Toyota explică faptul că „efectele răspândirii COVID-19 au fost mai puțin severe decât în 2020”, ceea ce a permis companiei să își crească semnificativ producția și vânzările anul trecut.

Cu toate acestea, în acest moment, este dificil pentru industria auto să prevadă cum vor evolua tendințele de aprovizionare cu piese de schimb în următoarele 12 luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide