Toyota va lansa până în 2025 primul model de serie cu baterii cu stare solidă

Autor: Mihai Morcovescu 10 ian. 2022 Știri auto

Potrivit unui înalt oficial Toyota, constructorul nipon va lansa primul său model echipat cu baterii cu stare solidă cel târziu în 2025. Noua tehnologie își va face debutul pe un model hibrid, nu pe unul 100% electric. Bateriile cu stare solidă sunt considerate viitorul în ceea ce privește încărcarea rapidă și autonomia vehiculelor cu zero emisii.

De altfel, compania japoneză va investi peste 14 miliarde de dolari în dezvoltarea de noi baterii pentru mașinile electrice. O parte însemnată din aceste investiții va fi canalizată către dezvoltarea ți perfecționarea bateriilor cu stare solidă.

Toyota va implementa noile baterii mai întâi pe vehiculele hibride

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit șefului Institutului de Cercetare Toyota, Gill Pratt, primul model cu baterie cu stare solidă va avea motor cu ardere internă. Informația a fost confirmată și de șeful departamentului de motoare, Thiebault Paque.

În același timp, Pratt a mai precizat că procesul de dezvoltare decurge conform planului. El a confirmat că primul automobil de serie Toyota care va beneficia de aceste baterii va fi lansat pe piață cel mai târziu în 2025.

Oficialul Toyota a explicat de ce noile baterii cu stare solidă se vor regăsi pe vehiculele hibride și nu pe cele electrice. Acesta este de părere că o astfel de baterie ar ridica și mai mult prețul unui vehicul cu zero emisii.

Este posibil ca prețurile să mai scadă până în 2025. Dar, nu suficient astfel încât să facă fezabilă o mașină fără motor cu combustie internă și cu baterii cu stare solidă.

Toyota va implementa mai întâi tehnologia promițătoare pe vehiculele hibride. Asta, deoarece bateriile vor fi mai mici. Prin urmare, ele nu vor influența atât de mult prețul. Ulterior, pe măsură de costurile vor scădea suficient, bateriile cu stare solidă vor fi instalate în cele din urmă și pe vehiculele pur electrice.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide