Cel mai neobişnuit Porsche se vinde cu 263.000 de dolari – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Iată un model Porsche despre care nu aţi fi bănuit vreodată că există.

Vă vine să credeti sau nu, acesta este un Porsche. La fel ca Willys Jeep, Land Rover, şi multe mărci, 597 Jagdawagen 4×4 a fost un vehicul dezvoltat de marca germană special pentru uzul militar. Din păcate, 597 nu a văzut niciodată un câmp de luptă, dar va vedea o altfel de luptă în sala de licitaţie Goodwood Revival, scrie Motor1.com

Influenţat la partea de design de Volkswagen Kubelwagen – 597 a fost construit de nimeni altul decât Ferdinand Porsche. Spre deosebire de rivalii săi, acest model era uşor mai performant, avea praguri laterale mai mari, bară stabilizatoare de torsiune şi un motor cu patru cilindri, racit cu aer, amplasat în partea din spate. 

Motorul producea 50 de cai putere (37 kw), iar viteza maximă viteza maximă pe care o atingea era de 100 kmh. 597 a avut capacitatea de a urca pante abrupte, era semi-amfibie, iar acoperişul de vinil era foarte rezistent la intemperii.

Din cauza incapacităţii companiei de a produce o cantitatea mai mare de vehicule militare, au fost fabricate doar 71 de exemplare, între 1955 şi 1958, dintre care 49 au fost desemnate pentru piaţa civilă. Cel din imagine a fost vândut în Germania, pentru uz personal, şi a rămas într-o colecţie unui iubitor de maşini.

În luna septembrie acest 597 va fi scos la licitaţie la un preţ estimat între 223.975 şi 263.500 de dolari. 

GALERIE FOTO
Comentarii
Inchide