Cel mai puternic Audi RS6 Avant din întreaga lume? Bolidul are acum o putere de 1.200 de cai – VIDEO

Autor: Adrian Somai 06 sept. 2022 Știri auto

Audi RS6 Avant este un model cu o personalitate puternică, unic în felul său pe piață datorită celor 600 de cai putere de sub capotă. Practic, nu prea are rivali în segmentul său dacă excludem E63 S Wagon al celor de la Mercedes și Panamera Turbo S Turismo. Ce se întâmplă însă atunci când vorbim despre un RS6 Avant cu o putere dublă sub capotă, cine i-ar mai putea sta în cale acestui bolid tunat venit tocmai din Olanda?

Echipat în mod normal cu o unitate de motorizare V8 twin-turbo cu capacitate de 4.0 litri și cu o cutie automată TipTronic cu opt trepte care trimite toată puterea către cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală Quattro, RS6 Avant se poate lăuda cu câteva cifre de performanță excelente pentru segmentul din care face parte. Totuși, se pare că un pasionat auto din Olanda nu s-a mulțumit cu ce poate acest model în versiunea sa standard!

Îmbunătățirile i-au dublat puterea de sub capotă

De regulă, atunci când ne referim la dublarea puterii unui automobil știm că este vorba cel mai probabil despre un proiect al unui nume important din zona tuning-ului. Nu este cazul de această dată, acest Audi RS6 Avant fiind modificat chiar de către proprietarul său prin intermediul Dynospectrum.

Iar modificările făcute sunt impresionante, bolidul putându-se mândri acum cu o putere de nu mai puțin de 1.200 de cai și cu un cuplu maxim de 1.450 Nm. Aceste cifre sunt posibile însă numai cu o condiție, și anume ca mașina să fie alimentată cu un combustibil cu cifră octanică 102.

În urma acestor îmbunătățiri, cifrele de performanță sunt mult mai bune, așa cum era și evident! Spre exemplu, accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi realizată acum în numai 2.57 secunde, în timp ce pragul celor 200 km/h poate fi atins în numai 4.67 secunde. Viteza maximă la care poate ajunge acest RS6 Avant modificat este de 350 km/h.

VIDEO:

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Auditography


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide