Echipa de robotică Ro2D2 a dezvelit noul BMW XM la București

Autor: Ionuț Vîlciu 10 apr. 2023 Știri auto

Cu numai câteva zile înainte de plecarea la finala internaţională FIRST Tech Challenge, în Statele Unite, echipa de robotică de liceeni Ro2D2 a dezvelit noul BMW XM.

Echipa de robotică Ro2D2, finalistă a concursului internaţional FIRST Tech Challenge din 19-22 aprilie, a primit invitaţia să dezvelească noul BMW XM. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 8 aprilie, cu o săptămână înainte de data lansării oficiale a noului model pe piaţă şi cu numai câteva zile înainte de plecare echipei la finala mondială din Statele Unite.

„Dincolo de calificarea la concursul internațional, este cu adevărat impresionat modul în care lucrează şi se organizează. Sunt deja un start-up de tehnologie, se vede aceasta din modul în care rezolvă orice provocare, cum comunică, cum se prezintă. Invitaţia noastră este o formă de recunoaştere a valorii lor, aducând unele din cele mai avansate modele de automobile de pe piaţă în faţa celor care vor dezvolta tehnologia de mâine. Sper să contribuim la vizibilitatea FIRST Tech Challenge prin evenimentul nostru comun. Este o onoare că am avut aşa invitaţi să dezvelească noul BMW XM”, a spus Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager pentru BMW Group România.

Noul BMW XM a fost dezvăluit cu ajutorul roboților echipei Ro2D2

Întâlnirea Ro2D2 cu BMW XM completează seria de evenimente în care este implicată echipa din Ploieşti pentru a promova valorile STEM în educaţie (Science, Technology, Engineering, Math – Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Membrii Ro2D2 sunt implicaţi într-un program amplu de evenimente, iar aceste eforturi de comunicare sunt luate în considerare în finala internaţională. Dincolo de performanţa de pe terenul de joc, echipa este evaluată după iniţiativele de comunicare, strângerea de fonduri, prezentarea şi documentarea proiectului, funcţionând ca un adevărat start-up tech.

Ro2D2 s-a calificat în cadrul finalei din perspectiva de câştigător al Inspire Award – pentru cea mai bună echipă, evaluată nu doar din perspectiva experienţei de concurs, dar şi din perspectiva comunicării şi a efortului de strângere de fonduri. Ro2D2 va participa la finala internațională din Statele Unite ale Americii, eveniment care va avea loc în intervalul 19-22 aprilie 2023.

Cât despre BMW XM, primul model conceput ca un model M de sine stătător de la M1 încoace, va debuta în showroom-uri și va da startul comenzilor începând cu 15 aprilie 2023, inclusiv în România. Noul model este pus în mișcare de un sistem hibrid plug-in. Motorul V8 de 4,4 litri, ajutat de motoarele electrice, conferă SUV-ului de performanță o putere combinată de 653 CP și 800 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Radu Chindris


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide