Acesta este cel mai rapid camion din lume. Are viteză de supercar! GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 20 apr. 2020 Știri auto

Există un camion care se poate lua la trântă cu supercar-urile. Volvo Iron Knight este cel mai rapid camion din lume. Acesta deține recordul de viteză pe distanțele de 500 și de 1000 de metri.

GALERIE FOTO

Este un camion Volvo. I se spune simplu Iron Knight (Cavalerul de Oțel). Condus de pilotul suedez Boije Ovebrink, mașinăria a atins o viteză maximă impresionantă, de 276 km/h. Cu o viteză medie de 169 km/h și un timp de 21,29 secunde, camionul a bătut recordul de viteză pe distanța de 1000 de metri, dar și pe 500 de metri, cu o viteză medie de 131.29 km/h, în 13,71 secunde.

Recordul a rămas în picioare de patru ani, atunci când a fost înregistrat în urma unei demonstrații pe un circuit din nordul Suediei. Viteza a fost atunci monitorizată și omologată de către FIA. Camionul a parcurs distanțele menționate de câte două ori, valorile făcute publice fiind , de fapt, media celor două tentative.

Volvo Iron Knight este pus în mișcare de un propulsor D13 cu patru turbocompresoare, care dezvoltă 2.400 de cai putere și un cuplu de 6.000 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie I-Shift cu dublu ambreiaj, care este folosită și pe camioanele FH ale producătorului nordic.

4,5 tone cântărește Cavalerul de Oțel. Camionul a suferit o serie de modificări. Pentru a-i menține greutatea sub control, cei de la Volvo au ales să elimine electronica inutilă pentru tentative de doborâre a recordului. Cabina construită din fibră de carbon a fost optimizată din punct de vedere aerodinamic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide