Cum arată și câți cai putere are cel mai rapid sedan din lume la ora actuală

Autor: ProMotor 24 mai 2020 Știri auto

Cel mai rapid sedan din lume este Alpina B7. Limuzina are la bază versiunea cu ampatament lung a lui BMW Seria 7. Cum arată și câți cai putere are sportiva care debordează de eleganță?

GALERIE FOTO

Alpina B7 este pus în mișcare de un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri, cu turbine noi de 54 de milimetri, care dezvoltă 608 cai putere și un cuplu maxim de 800 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie de origine ZF Alpina Switch-Tronic, cu opt rapoarte și cu trei moduri de operare: Automatic, Sport și Manual. Limuzina este echipată cu sistem de tracțiune integrală și suspensie pneumatică.

Când trenul de rulare este trecut în noul mod Sport+, mașina coboară cu 15 milimetri mai aproape de sol.

Alpina B7, eleganță și performanță

Cel mai rapid sedan din lume accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde (3,7 secunde înainte de facelift) și, pentru că viteza maximă nu este limitată electronic, limuzina atinge 330 km/h. Mașina care deținea recordul anterior, Dodge Charger SRT Hellcat, ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și nu depășește 328 km/h.

De ce este atât de special cel mai rapid sedan din lume, Alpina B7?

Alpina B7 poate fi comandat într-una dintre cele două culori exclusiviste disponibile standard: Alpina Blue metallic și Alpina Green metallic. Optional, limuzina poate fi livrat[ și cu alte nuanțe BMW sau BMW Individual.

Mașina aleargă pe jante Alpina Classic de 21 de inci, are discuri de frâne mai mari pe puntea spate și cântărește 2,2 tone.

Izolația fonică suplimentară în aripile spate și în montantul central asigură liniștea în cabină și la viteze amețitoare. Geamurile laterale și luneta sunt făcute din sticla folosită pentru parbriz, fiind acum cu 5 milimetri mai groase decât la modelul anterior.

În Germania, cel mai rapid sedan din lume Alpina B7 are un preț de pornire de 155.000 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide