Cum arată și cât costă cel mai scump volan auto din lume la ora actuală. FOTO

Autor: ProMotor 03 iun. 2020 Știri auto

Un pasionat de mașini a vrut să vândă volanul pe care îl agățase pe perete. I s-a propus suma de 1.000 de euro. A fost la un pas să-l dea, dar a decis să vadă dacă merită. Astfel, a aflat că volanul valora 3-4.000 de euro. A crezut, pentru scurt timp, că deține cel mai scump volan din lume, dar s-a înșelat.

GALERIE FOTO

Casey Annis, pilot și pasionat de automobile, trecuse zilnic pe lângă el și era atât de obișnuit cu prezența lui acolo încât nici nu-l mai observa. Era, pur și simplu, parte din decor. O discuție cu un prieten i-a adus aminte că acela fusese primul volan al fostului său Ford Mustang Shelby GT350 din 1965.

A luat legătura cu cel căruia i-l vânduse cu mai bine de un deceniu în urmă și l-a întrebat dacă nu cumva ar vrea să primească și volanul original al mașinii cu motor V8. Acesta a fost entuziasmat de idee și l-a întrebat cât cere pe el. “Habar nu am cât valorează”, a fost răspunsul lui Casey.

cel mai scump volan din lume (3)

Posesorul fostului său Mustang Shelby i-a propus suma de 1.000 de euro pentru volanul simplu din lemn și metal. Inițial a fost impresionat de propunere, dar a cerut timp de gândire și pentru a cerceta care este valoarea reală a piesei înainte de a accepta oferta.

Așa că i-a scris unui expert specializat în restaurări de modele Ford Mustang Shelby. Răspunsul acestuia l-a uimit: “Arată ca volanul folosit la modelele 289 și 467 Cobra. Un astfel de volan poate valora 3.500-4.000 de dolari!”

Nu i-a venit să creadă. Știa că cel mai scump volan din lume, care îi aparținuse unui Porsche, se vânduse pentru suma de 3.000 de dolari. Dar 4.000 era o sumă la care nici nu îndrăznise să viseze. El era noul deținător al celui mai scump volan din lume.

De fapt, cel mai scump volan din lume este un kitsch

Câteva zile mai târziu, Casey Annis și-a dat seama că se înșelase. Cel mai scump volan din lume nu era al lui, ci unul realizat de compania Dartz din Letonia. Acesta se află la bordul unui Mercedes-AMG GLS63 modificat de aceeași companie și denumit “Black Alligator” (“Aligatorul negru”).

Îmbrăcat în piele de aligator și de pisică de mare, volanul integrează 295 de diamante negre și două rubine, iar butoanele pentru controlul sistemului multimedia sunt din aur. Valoarea acestuia este de nu mai puțin de 30.000 de dolari, susțin cei de la Dartz (VEZI GALERIA FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide