Cele mai bune alegeri pentru familiști: Top 10 SUV-uri mici și fiabile în 2023 – VIDEO

Autor: Robert Pindic 19 mai 2023 Știri auto

Când avem prilejul de a alege să cumpărăm o mașină, este firesc să ne îndreptăm către variantele care ne inspiră cea mai mare încredere. Astfel, cu ajutorul informațiilor oferite de Car Help Corner, am realizat un top 10 al celor mai fiabile SUV-uri crossover mici.

Datele furnizate de Car Help Corner provin dintr-o varietate de surse de renume, precum Consumer Reports, ISeeCars.com, Car Help Canada și de la mecanicii care lucrează la aceste mașini în fiecare zi. Totuși, informațiile provin din America de Nord și este posibil ca unele modele să difere pe piața europeană.

Top 10 SUV-uri mici și fiabile în 2023. Alegerile optime pentru familiști

10. Honda CR-V

Deși este pe ultimul loc, Honda CR-V este unul dintre cele mai practice și mai spațioase SUV-uri compacte. Acesta va mulțumi atât pasagerii, care se bucură de un interior extrem de spațios, cât și pe cel din spatele volanului, fiindcă Honda CR-V dispune de o manevrabilitate bună. Fie că alegi motorul turbo de 1.5L cu patru cilindri în linie și transmisie CVT cu tracțiune față sau integrală, sau varianta hibridă cu un consum redus de combustibil, vei cumpăra o mașină fiabilă. Singurul motiv pentru care se află la baza clasamentului este prețul foarte ridicat pentru acest sector de SUV-uri. Rămâne însă o alegere excelentă pentru un SUV hibrid.

9. Subaru Crosstrek

Unul dintre cele mai populare crossovere subcompacte este Subaru Crosstrek. Motoarele cu 4 cilindri de 2 sau 2.5 litri propulsează mașina printr-o transmisie CVT. Subaru este renumit pentru sistemul său de tracțiune integrală, care face dintr-un SUV de dimensiuni mai mici, o mașină foarte capabilă. Crosstrek poate că nu e cel mai spațios crossover, dar oferă un interior și o configurație de control foarte ușor de utilizat, alături de o varietate de caracteristici de siguranță ca parte a Subaru EyeSight.

8. Mazda CX-30

Asemenea Crosstrek-ului, Mazda nu oferă un SUV foarte spațios. În schimb, compania japoneză s-a îndreptat întotdeauna spre fiabilitate. Pe lângă cei 250 CP pe care îi poate oferi acest SUV, CX-30 (versiune valabilă pentru piața din America de Nord) pare să se îndrepte mai mult către lux. Prin urmare, acest crossover este o alegere excelentă, fiind o mașină rezistentă care necesită costuri minime pentru reparații.

7. Honda HR-V

În cazurile în care spațiul este o prioritate, Honda HR-V este unul dintre cele mai încăpătoare crossovere subcompacte, ceea ce constituie un avantaj uriaș față de concurență. Acesta este un SUV bine proiectat, cu un interior solid și o mulțime de funcții de siguranță. Motorul de 2 litri aspirat nu oferă o performanță uimitoare, însă experiența de condus este confortabilă și plăcută. Alături de costurile reduse pentru reparații, acest SUV este o alegere excelentă.

6. Subaru Forester

Un raport calitate-preț și mai bun este oferit de Subaru Forester. Acesta vine standard cu sistemul de tracțiune integrală full time de la Subaru și cu o listă lungă de caracteristici de siguranță ca parte a sistemului Subaru EyeSight, fiind astfel unul dintre cele mai sigure și capabile SUV-uri din segment. Motorul de 2,5 litri cu 4 cilindri nu are cu adevărat multă putere, ceea ce este probabil cea mai mare nemulțumire din partea proprietarilor.

5. Mazda CX-5

În ceea ce privește stilul, performanțele, manevrabilitatea și dotările pentru banii pe care îi primești, CX-5 este o valoare uimitoare pentru ceea ce primești. Asemenea CX-30, puteți obține fie un motor 2.5 aspirat cu patru cilindri, fie un 2.5 turbo cu o transmisie automată cu 6 trepte și tracțiune integrală standard. Chiar și cu motorul de bază, acesta este un SUV foarte performant și are și un interior surprinzător de luxos, cu o calitate excelentă a construcției care îl face să pară mult mai scump decât este în realitate

4. Toyota Corolla Cross

Deși este unul dintre cele mai accesibile SUV-uri de pe piață, este un vehicul surprinzător de practic, cu o cantitate decentă de spațiu interior. Dispune, de asemenea, de o listă lungă de dotări, un sistem de infotainment foarte bun și o mulțime de caracteristici de siguranță ca parte a programului Toyota Safety Sense. Motorul de bază de 2 litri poate că nu este cel mai performant, dar este cu siguranță unul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Însă. Toyota oferă și o variantă hibrid cu o putere și o eficiență mult mai mare.

3. Toyota Venza

Este un lucru bun că acest SUV vine doar în varianta hibrid, deoarece Toyota este renumită unele dintre cele mai fiabile hibride de pe piață. Cumpărătorii pot beneficia de performanțe foarte bune, cu până la 219 cai putere, tracțiune integrală standard și un interior foarte spațios, care este dotat cu o mulțime de caracteristici și tehnologii dezirabile.

2. Lexus NX

Dacă vă doriți performanță, puteți alege NX350 cu un motor turbo cu patru cilindri cu până la 274 de cai putere sau puteți opta pentru un hibrid dacă doriți să economisiți mulți bani pe benzină. Lexus NX are una dintre cele mai bune reputații pe piață în ceea ce privește fiabilitatea.

1. Toyota RAV4

Dar dacă doriți un SUV mic cu aceleași beneficii ca și Lexus, dar la un preț mult mai accesibil, atunci câștigătorul trebuie să fie Toyota RAV4. Aceasta dă dovadă de fiabilitate atât pentru motorul de 2.5 litri aspirat, cât și pentru cel hibrid. Alături de un interior spațios și practic, o mulțime de caracteristici de siguranță, precum și o configurație de control foarte simplă și un sistem de infotainment excelent, Toyota RAV4 devine alegerea ideală.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Car Help Corner


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide