Cele mai bune mașini de familie la prețuri mici: SUV-uri de ocazie sub 8.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 07 feb. 2023 Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare printre clienții de automobile noi sau second-hand. Am creat o listă cu cele mai bune oferte, la mai puțin de 8.000 de euro.

Când vine vorba de piața auto, este clar că SUV-urile domină la capitolul vânzări. Majoritatea producătorilor oferă astfel de modele, în diferite clase, forme sau motorizări.

Am creat o listă cu opt oferte, dintre care niciuna nu costă mai mult de 8.000 de euro. Sunt mașini destul de noi, accesorizate, care pot satisface nevoile unei familii atât ca spațiu, cât și din prisma dotărilor.

Nissan Qashqai – 7.990 de euro

Qashqai este unul dintre favoriții publicului. SUV-ul japonez oferă un pachet complet, iar unele au chiar și șapte locuri. Cel pe care l-am ales este din 2012, are un motor de 2,0 litri, pe motorină, care dezvoltă 150 CP. Mașina are la bord 167.000 km și are câteva îndoituri pe diferite elemente ale caroseriei, dar nimic foarte grav. Interiorul este curat, printre dotări numărându-se clima automată sau camera de marșarier.

Volkswagen Tiguan – 7.999 de euro

Un alt SUV îndrăgit în Europa este Volkswagen Tiguan. SUV-ul german compact este apreciat de posesori pentru dotările și sale, dar și pentru practicabilitate. Am ales un model din prima generația, cu 210.000 km la bord și un motor de 2,0 litri, pe motorină. De asemenea, mașina este echipată cu transmisie automată și tracțiune integrală.

Ford Kuga – 7.999 de euro

Pentru această listă, am selectat un Ford Kuga în echipare Titanium. Mașina este din 2009, are 192.000 km parcurși și un motor de 2,0 litri cu 136 CP. Fiind o echipare superioară, mașina are interior din piele, faruri cu xenon, navigație, climă automată și scaune încălzite.

Dacia Duster – 7.990 de euro

Duster rămâne un SUV foarte popular printre clienții din România și nu numai. SUV-ul românesc și-a creat un renume în Europa și se bucură de cifre de vânzări bune. Am selectat un exemplar din 2011, în echipare Prestige, cu 124.980 km la bord. Motorul este cel de 1,5 litri diesel, care dezvoltă 110 CP și este conectat la o cutie manuală. Puterea ajunge la toate cele patru roți cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală. Dat fiind faptul că este o echipare Prestige, mașina are scaune din piele, aer condiționat și jante din aliaj.

Hyundai ix35 – 7.890 de euro

Hyundai a ajuns să surclaseze brandurile germane când vine vorba de vânzări, iar în România se bucură de mult succes. SUV-ul ix35 poate fi o alternativă bună la un Tucson nou. Cel pe care l-am găsit este din 2011 și are 153.497 km la bord. Motorul de 1,7 litri, pe motorină, produce 116 CP și este legat la o cutie manuală. Mașina oferă mai toate dotările de care ai avea nevoie, cum ar fi climă pe două zone, geamuri electrice, comenzi pe volan sau pilot automat.

Kia Sportage – 7.999 de euro

Rămânem în grupul Hyundai-Kia și vorbim despre un exemplar de Sportage din 2011. La fel ca surata sa, Tucson, Sportage este unul dintre cele mai căutate SUV-uri. Cea pe care noi am găsit-o are 143.292 km parcurși și un motor de 2,0 litri, pe motorină, cu 136 CP. De asemenea, mașina are cutie automată și tracțiune integrală.

BMW X3 – 7.999 de euro

Am inclus și câteva oferte premium, cum este acest BMW X3. Mașina este din anul 2010 și are 155.768 km. Sub capotă se află un motor de 2,0 litri, pe motorină, care produce 177 CP. Este conectat la o cutie automată și are și sistem de tracțiune integrală xDrive. Interiorul din textil negru este curat, iar volanul este îmbrăcat în piele. Cabina este ergonomică, cu comenzi pe care le vedem și pe alte modele de la BMW.

Land Rover Freelander – 7.990 de euro

Poate că nu este cea mai populară mașină dintre cele despre care am vorbit, dar Land Rover Freelander înglobează aspectele premium ale mărcii, dar într-un format mai mic. Am ales un model din 2010, cu motorul 2,2 litri, pe motorină, și 150 CP. Este un SUV premium, iar asta se reflectă în design și în opțiuni. Mașina are interior din piele, cutie de viteze automată, faruri cu xenon și vine cu două seturi de jante.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de, ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide