Cele mai bune SUV-uri pe care să le cumperi în 2023. Mașini recomandate de către un mecanic cu experiență – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 aug. 2023 Știri auto

Piața auto este dominată de SUV-uri, iar clienții nu dau semne că și-ar dori altceva. Dar care sunt cele mai bune modele pe care le poți cumpăra în 2023?

Există o multitudine de SUV-uri aflate la vânzare în 2023. Majoritatea producătorilor încearcă să aibă o gamă cât mai competitivă cu care să atragă clienții. Unele sunt foarte tehnologizate, altele se bucură de un design extravagant, iar unele sunt foarte capabile în teren accidentat. Totuși, care sunt cele mai bune modele pe care le poți cumpără în 2023?

Scotty Kilmer este un mecanic cu peste 50 de ani de experiență din Statele Unite ale Americii. Într-un clip recent postat pe canalul său de YouTube vorbește despre ceea ce el consideră că sunt cele mai bune SUV-uri pe care le poți cumpăra în acest moment.

Care sunt cele mai bune SUV-uri disponibile în 2023?

Toyota Highlander

Scotty Kilmer deschide lista cu Toyota Highlander, un SUV de clasă medie pe care producătorul japonez îl vinde și în Europa. Este o mașină spațioasă, care oferă până la 7 locuri, iar în România vine echipată exclusiv cu propulsorul hibrid de 2,5 litri, care dezvoltă 248 CP. Singura nemulțumire legată de acest model este cea că nu oferă un acces foarte facil către cel de-al treilea rând de scaune.

Honda Pilot

Honda Pilot se clasează pe locul 4. Este un SUV disponibil pe piața din SUA și vine echipat cu un motor V6 de 3,5 litri. Mașina a primit calificative bune pentru confortul pasagerilor de pe rândul 2. Scotty Kilmer spune că anii de producție care ar trebui evitați sunt 2010, 2016 și 2017. Noua generație abia a fost lansată, dar se preconizează că mașina va avea un rating de satisfacție destul de bun în rândul proprietarilor.

Mazda CX-90

Mazda CX-90 este un model nou apărut, fiind la prima generație și este strâns înrudită cu Mazda CX-60, pe care deja o știm. Deocamdată se vinde doar în America de Nord, dar acest SUV cu 7 locuri ar putea ajunge și pe Bătrânul Continent. Cu toate că recenziile sunt destul de promițătoare, Mazda CX-90 a fost supusă deja unor rechemări din cauza unor șuruburi insuficient strânse care ar putea duce la desprinderea unor elemente de direcție.

Lexus RX

Lexus RX are deja o carieră în spate, iar clienții sunt familiarizați cu acest model. Noua generație introduce un aspect futurist și tehnologii noi, care să atragă și clienți mai tineri. În România, noul RX poate fi cumpărat doar cu propulsoare hibride cu puteri de până la 366 CP.

Honda CR-V

Honda CR-V este un alt SUV foarte apreciat la nivel global și, recent, noua sa generație a ajuns și în Europa, unde este disponibil doar cu motorizări hibride. Mașina a fost complet redesenată și are un aspect mai angular decât generație precedentă, cu suprafețe ascuțite care să îi confere un aspect mai modern. Poate fi cumpărată cu un propulsor full hybrid sau un plug-in hybrid care, conform celor comunicate de Honda, ar trebui să parcurgă până la 82 de kilometri cu o singură încărcare.

Toyota RAV 4

Toyota RAV 4 a debutat în 1994 și a ajuns să fie unul dintre cele mai căutate SUV-uri din lume. Mai mult, în 2022 a fost cea mai vândută mașină la nivel global. RAV 4 este o mașină care a dat dovadă de fiabilitate foarte bună de-a lungul anilor, dar nu este tocmai cel mai fascinant SUV. Chiar și așa, clienții îl cumpără pentru practicabilitate, nu pentru senzații tari la volan. De asemenea, sunt mașini care își păstrează destul de bine valoarea la revânzare.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide