Cele mai periculoase mașini. Modelele în care s-au înregistrat cele mai multe decese – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 oct. 2023 Știri auto

Atunci când intră în discuție achiziționarea unei mașini de familie, siguranța oferită de acel model joacă un rol important. Clienții caută mașini sigure, care să păstreze în siguranță ocupanții de la bord.

Mașinile moderne oferă mai multe sisteme de siguranță activă sau pasivă ca niciodată, iar riscurile de a suferi răni grave sau chiar a deceda scad. Totuși, există modele în care media deceselor este mai mare, iar cei ce la Car Help Corner au creat o listă a celor mai nesigure 10 modele pe care le poți cumpăra. Topul este bazat pe datele înregistrate în Statele Unite ale Americii și oferite de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Datele au fost înregistrate între anii 2018 și 2021.

Care sunt cele mai periculoase mașini pe care le poți cumpăra?

Un adevărat simbol al automobilismului, Ford Mustang este o mașină mult îndrăgită de pasionații auto de pretutindeni. Totuși, studiul efectuat de IIHS relevă faptul că Mustang are o rată de 97 de decese per 1 milion de mașini înmatriculate. Nu trebuie să uităm că este o mașină ce vină echipată cu motoare puternice și, în mâinile nepotrivite, pot scăpa de sub controla, lucru ce poate duce la accidente grave.

Dodge Charger este o altă mașină americană emblematică, dar care a înregistrat o medie mare a deceselor. Se pare că Charger are o rată de 118 decese pentru fiecare 1 milion de mașini înmatriculate.

Pe locul 8 vine fratele lui Charger, Dodge Challenger, model bine cunoscut pentru motoarele sale V8 cu puteri consistente. Dodge Challenger a înregistrat o rată a deceselor de 154 pentru fiecare 1 milion de mașini înmatriculate. Cele două modele vor fi scoase din producție, astfel că nu vor mai putea fi cumpărate decât pe piața de automobile la mâna a doua.

Următoarea mașină din această listă este Chevrolet Camaro, un alt muscle car care va fi scos din producție după 2023. Conform studiului, Camaro are o rată de 223 de decese la 1 milion de exemplare înregistrate. Toate aceste mașini sunt oferite cu motoare puternice și sunt foarte atractive pentru publicul tânăr. De aici pot rezulta și aceste cifre foarte ridicate ale accidentelor mortale.

Nici compactele nu s-au descurcat foarte bine

Din categoria compactelor, studiul a arătat că Hyundai Elantra are o rată a deceselor de 103 la fiecare 1 milion de mașini înregistrate. Comparativ cu celelalte mașini enumerate până acum, este o cifră relativ mică.

Imediat după Hyundai Elantra vine compatriotul coreean Kia Forte. Acest model are o rată înregistrată de 111 decese pentru fiecare 1 milion de mașini. Hyundai Elantra și Kia Forte au fost singurele modele din clasa compactă incluse în studiul efectuat de IIHS. Totuși, mașinile de clasă subcompactă au avut parte de rezultate și mai rele. Cel de-al doilea model Kia de pe această listă este Rio, o mașină echivalentă cu Renault Clio sau Volkswagen Polo. Conform studiului, IIHS a înregistrat 122 de decese la 1 milion de mașini înregistrate.

Pe locul 3 regăsim Chevrolet Spark și Hyundai Accent, cu o rată de 152, respectiv 151 de decese per 1 milion de mașini. Locul 1 dublează aceste cifre, deoarece Mitsubishi Mirage a înregistrat 388 de decese per 1 milion de mașini înregistrate, fiind considerată cea mai nesigură mașină din acest studiu.

Care sunt cele mai sigure mașini incluse în studiu?

La polul opus, studiul a arătat că modele precum Toyota C-HR, Porsche Macan, Lexus NX și Lexus RX arată foarte bine în statistici, cu doar 5 sau 6 decese înregistrate la fiecare 1 milion de mașini. Același lucru se aplică și la modele precum Volvo XC60 sau XC90, Audi Q5 sau BMW X3. Mai mult, în BMW X3 nu s-a raportat niciun accident soldat cu victime. În rândul sedanurilor se remarcă Mercedes-Benz Clasa E și Lexus ES.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide