Cele mai fiabile motoare diesel create vreodată. Motoare care rezistă sute de mii de KM

Autor: Ionuț Vîlciu 21 oct. 2023 Știri auto

Motoarele diesel erau cândva la mare căutare, având o cotă de piață majoră în Europa. Producătorii au experimentat mult cu aceste propulsoare, iar unele s-au dovedit a fi extrme de fiabile, putând parcurge sute de mii de kilometri doar cu mentenanță de rutină.

A existat o perioadă de glorie a motoarelor diesel în Europa, când clienții căutau mașini cu consumuri mici și costuri minime de exploatare. Cu toate acestea, normele de poluare mai stricte și tendința de migrare a pieței către mașinile electrice au marcat sfârșitul dominației diesel. Ce-i drept, producătorii au experimentat cu aceste motoare, unele dintre ele chiar dovedind niveluri de fiabilitate foarte bune, chiar și după ce au parcurs sute de mii de kilometri, iar lista ce urmează cuprinde unele dintre cele mai fiabile motoare diesel create vreodată.

Mercedes OM611

Acest motor cu 4 pistoane se numără printre cele mai fiabile motoare diesel create vreodată. Introdus în 1997, acest motor folosea un sistem de injecție directă cu injectoare Bosch. În funcție de anul de producție și de mașina în care a fost montat, OM611 dezvolta între 82 și 143 CP. Sunt motoare care pot rezista cu ușurință peste 500.000 de kilometri, dovadă fiind numeroasele taxiuri echipate cu acest motor.

Volkswagen 1.9 TDI

Nu putem vorbi despre motoare diesel fiabile fără să includem faimoasa serie de 1,9 litri de la Volkswagen. Cred că până acest punct, majoritatea oamenilor a luat cel puțin o dată contact cu un astfel de motor, fie el montat pe un Golf, o Jetta sau un Passat. Nu doar că era un motor foarte fiabil, era și foarte economic, fiind cunoscut pentru economia excelentă de carbirant de care dădea dovadă, mai ales pe distanțe lungi.

Mitsubishi 4D56

Din tabăra japoneză avem motorul 4D56, produs de Mitsubishi, care a fost montat pe modele precum Pajero sau L200. Acest propulsor de 2,5 s-a remarcat prin fiabilitate, dar și prin consumurile mici pe care le obținea, cu toate că nu a fost vreodată cel mai puternic motor diesel.

BMW M57

BMW și motoarele cu 6 cilindri au un mariaj de lungă durată, fiind un format chintesențial pentru acest brand. M57 se numără printre cele mai fiabile motoare diesel produse de BMW. Acest propulsor cu 6 pistoane a fost produs în mai multe capacități cilindrice, între 1998 și 2013. Îl putem găsi în variante de 2,5 litri și 3,0 litri, cu puteri cuprinse între 161 și 282 CP. În timp și-a demonstrat fiabilitatea, iar mentenanța era mai facilă, mai ales în comparație cu succesorul N57.

Cummins 6.7

Cummins este unul dintre cei mai mari producători de motoare diesel din lume. Acest motor de 6,7 litri a fost utilizat într-o varietate de șasiuri de la RAM și Ford, în modele precum RAM 2500 și 3500 sau în Ford F-650 sau F-750. În camionetele RAM Heavy Duty, motorul generează de la 350 la 420 CP și un cuplu de până la 1400 Nm cuplu maxim.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide