Volkswagen Amarok: Camioneta germană are acum origini americane – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 oct. 2023 Știri auto

Volkswagen Amarok a primi o nouă generație, acum fiind frate de platformă cu noul Ford Ranger. Prin ce se diferențiază Amarok de fratele său american?

Noua generație Volkswagen Amarok este un produs rezultat din colaborarea dintre producătorul german și Ford. Astfel, cea de-a doua generație a acestui pick-up este strâns înrudită cu noul Ford Ranger. Ambele modele se fabrică în Africa de Sud și împart gama de motoare, tehnologii și strucura fundamentală.

Exemplarul testat de noi, un Amarok în echiparea Style, dotat cu un motor diesel de 2,0 litri și transmisia automată cu 10 viteze, are un preț de listă de 53.000 de euro. Motorizarea dezvoltă 204 CP și 500 Nm, valori bune atât pentru economia de carburant, cât și pentru abilitatea de tractare. Pentru mai multă capacitate de transport, există motorizarea de 3,0 litri, cu 240 CP și 600 Nm cuplu maxim.

Pentru cei 53.000 de euro, Volkswagen Amarok oferă faruri IQ. Light cu tehnologie full LED, proiectoare LED, jante cu diametrul de 18 inch îmbrăcate cu anvelope all-terrain și o benă în care acum încape un europalet.

Interiorul lui Volkswagen are foarte multe elemente familiare

De ce spunem acest lucru? Pentru că, fiind o rudă atât de apropiată a noului Ford Ranger, vom recunoaște foarte multe elemente comune în Amarok. Printre acestea se numără butoane, comutatoare, instrumentarul de bord digital sau ecranul central al sistemului de infotainment. Volanul este imediat recognoscibil ca fiind unul de Volkswagen. De asemenea, chiar dacă software-ul este unul de Ford la bază, Volkswagen a aplicat propriul skin peste acesta.

Exemplarul testat de noi a fost echipat cu scaune electrice și încălzite, tapițerie mixtă din piele și microfibră și pilot automat adaptiv. Mașina beneficiază și de diferite sisteme de asistență, cum ar fi Hill Descent Control, foarte util în teren accidentat, iar pe consola centrală regăsim selectorul pentru tracțiunea integrală. Există mai multe moduri, precum 2H (tracțiune exclusiv spate), 4H (tracțiune integrală) și 4L (tracțiune integrală cu reductor). De asemenea, puteți lăsa selectorul pe 4A și sistemul mașinii va ajuta tracțiunea integrală în funcție de nevoi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide