Care sunt, de fapt, cele mai folositoare opționale de pe mașinile Skoda la venirea frigului

Autor: Marius Vișan 26 ian. 2021 Știri auto

Fiecare model Skoda are o gamă de accesorii sofisticate concepute pentru a face viața mai ușoară șoferului și pasagerilor. Pentru asta există și bine-cunoscutul slogan ”Simply Clever”.

Unul dintre aceste elemente este parbrizul încălzit care asigură rapid vizibilitatea optimă, ceea ce înseamnă că racletă cu care sunt echipate automobilele Skoda este necesară doar pentru geamurile laterale.

La modelele Scala și Kamiq, filamentele minuscule din parbriz care nu sunt aproape deloc vizibile vor topi rapid stratul subțire de gheață. La Karoq și modelele Skoda din clasele superioare, această funcție este asigurată de o folie invizibilă, integrată în geamul laminat al parbrizului.

Scaune încălzite pentru toate locurile din mașină

Volanul încălzit și scaunele încălzite pentru toate locurile sunt oferite opțional pentru gamele de modele începând cu Scala și Kamiq.

Sistemul staționar de încălzire crește și mai mult confortul. Astfel, înainte de a porni la drum și înainte chiar de a ajunge la automobil, interiorul poate fi adus la o temperatură plăcută și geamurile pot fi degivrate.

Motorul poate fi pre-încălzit

Adițional, și motorul poate fi pre-încălzit, ceea ce reduce consumul de combustibil și scade semnificativ sarcina la care este supus motorul la pornirea la rece. Sistemul de încălzire staționară poate fi activat cu ajutorul unei telecomenzi sau din aplicație sau poate fi programat în avans, pentru o anumită oră la care șoferul intenționează să plece la drum.

Cei care dețin un model electric pot pre-încălzi confortabil interiorul în timp ce automobilul este la încărcat, folosind aplicația pentru a controla sistemul de încălzire. Astfel, energia electrică necesară pentru încălzire va proveni direct din rețeaua de alimentare și nu din bateria automobilului, ceea ce însemnă că se păstrează autonomia electrică pentru călătorie.

Toate automobilele electrice sunt astfel proiectate încât să genereze cât mai puțină căldură reziduală, spre deosebire de automobilele cu motor cu ardere internă, unde această căldură reziduală inerentă este folosită pentru încălzirea interiorului. Aici intervine pompa de căldură, care funcționează similar cu sistemul de aer condiționat.

Skoda oferă un accesoriu inedit pentru iubitorii de cafea

Aparatul mobil pentru espresso, ce se potrivește perfect în suportul pentru pahare din consola centrală și poate fi alimentat de la priza de 12 V. Astfel vă puteți delecta cu un espresso italian delicios, pregătit în doar 2 minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide