Cele mai importante noutăți la Salonul Auto de la Paris. Duster va fi prezentat într-o serie limitată

Autor: Marius Vișan 11 oct. 2022 Știri auto

În perioada 17 – 23 octombrie, Dacia va fi prezentă la Salonul Auto de la Paris cu un stand propriu găzduit în hala 6 a complexului Paris Expo Porte de Versailles.

În premieră mondială vor fi prezentate conceptul Manifesto, gama integrală de modele cu noua identitate vizuală și o serie limitată a modelului Duster. Motorul HYBRID 140 își va face de asemenea prima apariție sub culorile Dacia.

Dacia are o nouă identitate vizuală

Dacia a deschis un nou capitol în istoria sa odată cu adoptarea unei noi identități de marcă. Astfel, un nou logo și-a făcut apariția simultan pe toată gama de modele (Spring, Sandero, Logan, Duster & Jogger), iar noile elemente vizuale și noile culori au devenit o parte integrantă a imaginii showroom-urilor mărcii.

La Salonul auto de la Paris publicul larg va avea pentru prima oară ocazia de a descoperi aceste schimbări pe modelele Dacia, ilustrate în special de noua emblemă, Dacia Link, alcătuită din literele D și C unite asemenea zalelor unui lanț, ca simbol de robustețe și simplitate. Dacia își reafirmă astfel valorile : o marcă esențială și cool, robustă și outdoor, eco-smart (economică și ecologică).

În premieră mondială, standul Dacia va găzdui conceptul Manifesto

Acesta nu anunță un viitor model de serie ci exprimă viziunea Dacia cu privire la un vehicul performant din punct de vedere ecologic. Manifesto este un laborator pentru testarea celor mai avansate inovații, dintre care unele se vor putea concretiza în viitor pe modele de serie.

Manifesto este un vehicul compact, ușor, mai curând agil decât rapid, destinat incursiunilor în aer liber. Dispune de un singur proiector detașabil, de un sistem Media Control și de un sistem ingenios de atașare a diverselor accesorii, intitulat YouClip, care își va face apariția pe viitoarea generație Duster. Este capabil să abordeze orice tip de teren datorită roților sale de mari dimensiuni care nu pot face pană. Este totodată complet impermeabil și lavabil, interiorul putând fi spălat cu un simplu jet de apă. Manifesto utilizează un nou material exterior ce conține 20% plastic reciclat și care va fi de asemenea pus pe viitoarea generație Duster.

 Duster va fi prezent la standul Dacia într-o serie limitată, intitulată” Mat Edition”

Aceasta va fi disponibilă într-o singură configurație, cu o nuanță de caroserie exclusivă și beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia : motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC. Design-ul distinctiv al versiunii Duster ”Mat Edition” va sublinia o dată în plus atractivitatea mărcii.

Comenzile pentru noua serie limitată vor fi deschise înainte de sfârșitul acestui an.

HYBRID 140 – motorizare prezentă în premieră pe modelul Jogger

Standul Dacia va găzdui un demonstrator al motorului HYBRID 140. Această motorizare își va face apariția în premieră în gama Dacia pe modelul Jogger.

Deschiderea comenzilor va avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor.

Produse ecologice Dacia

Rucsacuri, recipiente portabile pentru apă, caschete și impermeabile alcătuiesc prima colecție a gamei de merchandising Dacia. Aceasta include produse esențiale pentru ieșirile în natură și exprimă valorile mărcii: simplitate, robustețe și autenticitate. Afișând noua identitate a mărcii, această gamă utilizează materiale reciclate și durabile.

Comenzile vor fi deschise începând din 17 octombrie..

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide