Ford prezintă Mustangul suprem. Mustang GTD are peste 800 CP și costă 300.000 de dolari – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 aug. 2023 Știri auto

Ford prezintă cea mai puternică și mai scumpă versiune a noului Mustang. Ediția limitată GTD are peste 800 CP, iar prețurile pornesc de la aproximativ 300.000 de dolari.

Ford a dezvăluit ediția limitată Mustang GTD, versiunea de stradă supremă a pony car-ului american. Ford spune că a luat naștere din conceptul Mustang GT3 care va concura la cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul viitor și va sta în fruntea familiei Mustang.

Mustang GTD este o mașină cu drept de circulație de drumurile publice, dar cu un focus extrem pe mersul pe circuit. Noul model preia tehnologia direct de la mașina de curse GT3 și Ford spune că țintește un timp pe tur la Nurburgring Nordschleife de sub 7 minute cu ea.

Conform Carscoops, prețurile sunt de așteptat să înceapă de la aproximativ 300.000 de dolari sau 275.620 de euro. Producția mașinii va începe la uzina de asamblare Flat Rock a Ford, înainte ca fabrica Multimatic, din Canada, să se ocupe manual de tratamentul care va face Mustang GTD bestia pe care o promite compania americană.

Noul Ford Mustang GTD va fi propulsat de un V8 cu peste 800 CP

Sub capota lui Mustang GTD se află un motor V8 de 5,2 litri, special dezvoltat, fiind supraalimentat cu compresor mecanic. În plus, motorul are un sistem de ungere cu carter uscat, exact ca cele întâlnite pe motoarele performante de la producători precum Ferrari. Ford spune că acest motor se va tura la peste 7.500 rpm și că vizează 800 CP, făcându-l cel mai puternic Mustang construit vreodată.

Bineînțeles că nu totul este despre motorul puternic de sub capotă, deoarece puterea nu înseamnă nimic fără control. Astfel, noul Mustang GTD primește un sistem de suspensie semi-activă cu amortizoare ajustabile pentru rata de amortizare, dar și pentru alterarea gărzii la sol.

Pentru a completa noua suspensie avansată, au fost montate jante din aluminiu forjat de 20 de inch, îmbrăcate în anvelope late de 325 mm față și 345 mm spate. În spatele acestui pachet agresiv de roți și anvelope se ascund frânele carbon ceramice de la Brembo. Există chiar și canale de răcire montate sub suspensia spate pentru a ajuta la răcirea frânelor din spate.

Ford a lucrat și la partea aerodinamică a mașinii. Aripa, capota, capacul portbagajului, pragurile ușii, splitter-ul față, difuzorul spate și plafonul au fost toate realizate din fibră de carbon ușoară, iar aripa din spate montată pe stâlpul C este controlată hidraulic pentru a modifica nivelul forței de apăsare. Ford nu a specificat câtă forță de apăsare aerodinamică produce mașina.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide