Un șofer de TIR bulgar a încercat să introducă în România heroină în valoare de 1,5 mil de euro

Autor: Marius Vișan 27 mai 2020 Știri auto

În data de 24 mai, polițiștii de frontieră Calafat au descoperit, ascunsă în cabina unui TIR condus de un cetățean bulgar, cantitatea de 50 kg de substanță susceptibilă a fi heroină.

Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „trafic de droguri de mare risc” și „trafic internațional de droguri de mare risc”. Cetăţeanul bulgar urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În data de 24.05.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria.

În TIR se afla 50 kg de heroină

Cu ocazia controlului polițiștii au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje și sacoșe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanță pulverulentă de culoare maro, cu miros înțepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină.

Față de cele constatate, cetățeanul bulgar a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveția.

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova și trimisă spre expertiză la laboratorul IGPR.

Drogurile valorează aproximativ 1.500.000 euro

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetățeanul bulgar a fost reținut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Conform unui calcul al polițiștilor, dacă ar fi fost comercializate pe piața neagră, drogurile ar valora aproximativ 1.500.000 euro.

Sursă: Politiadefrontiera.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide