Cele mai remarcabile aspecte ale noului Opel Corsa, de la design la tehnologie

Autor: Robert Pindic 26 mai 2023 Știri auto

Am aflat deja despre noul Opel Corsa, pe care îl așteptăm cu nerăbdare. Însă, până vine lansarea oficială a acestuia, ne putem îndrepta privirile către cele mai remarcabile aspecte ale noii mașini de la Opel.

Nu de mult Opel a anunțat lansarea unui model facelift pentru Corsa, aceasta stârnind atenția publicului prin numeroase dotări care fie sunt inovative, fie sunt impresionante. Acesta vine cu un design modern, bine conturat, învelit de vopseaua Grafik Grey, peste care s-a pus noua emblemă Corsa, în centrul hayonului, așa cum s-a văzut pe ediția limitată „Opel Corsa 40”.

Toate acestea fac parte din adițiile făcute de Opel, însă îmbunătățirile nu se opresc aici. Uitându-ne atenți la noua Corsa, am putut să punem pe o listă cele mai însemnate schimbări aduse de Opel pentru cel mai recent autoturism al său.

Design reîmprospătat de Opel Vizor

Noile modele Opel sunt reprezentate cu mândrie de noua adiție a companiei germane, și anume Opel Vizor. Aceasta constă într-un vizor negru ce acoperă partea frontală a mașinii, integrând farurile, grila și logo-ul Opel într-un singur element. Alături de design-ul bării frontale, aceste modificări contribuie la ținuta de drum a mașinii, susține producătorul.

Un motor electric cu o autonomie impresionantă

Opel aspiră la o diversificare a motorizărilor, oferind o gamă mai largă de opțiuni, cu mai multă putere și autonomie crescută – toate acestea într-o mașină cu emisii zero. Noul Corsa Electric va fi disponibil cu două variante de propulsie – de 100 kW/136 CP sau de 115 kW/156 CP. În orice caz, noile autoturisme electrice de la Opel au o autonomie îmbunătățită, ajungând la 357km, respectiv 402km, pentru cele două motorizări.

Sistem de încărcare rapidă a bateriei

Noul Corsa nu numai că este eficient în ceea ce privește autonomia, ci beneficiază și de un sistem de încărcare rapidă a bateriei. Autoturismul electric se poate reîncărca de la 20 la 80% în 30 de minute.

Primul Opel cu sistem hibrid de 48 de volți

Dacă noul Corsa Electric nu este o alegere suficient de bună, Opel aduce în premieră un sistem mild-hybrid de 48 de volți. Acestea vin, de asemenea, cu două opțiuni de motorizare – fie 74 kW/100 CP, fie 100 kW/136 CP. Ambele variante au capacitatea cilindrică de 1.2 litri, transmițând puterea către roți printr-o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj.

Interiorul mașinii, amplificat de un nou sistem infotainment

Printre obiectivele Opel se numără și crearea unei atmosfere cât mai plăcute și mai moderne în interiorul mașinii. În afară de o schimbare a design-ului scaunelor, manetei de viteză și a volanului, noul Corsa pune la dispoziție un sistem modern de infotainment. Platforma Snapdragon Cockpit Platform from Qualcomm Technologies folosită de acest sistem îmbunătățește capacitățile sale de grafică multimedia, vizualizare computerizată și inteligență artificială. Sistemul infotainment dispune de un ecran de 10 inchi este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, având capacitatea de reîncărcare wireless a dispozitivelor smartphone.

Faruri LED inteligente de tip matrix

Noul Corsa vine cu un sistem îmbunătățit de iluminare. Farurile Intelli-Lux LED matrix sunt constituite din 14 elemente LED, controlate separat, care se adaptează în funcție de trafic atât pentru a oferi o vizibilitate cât mai bună șoferului, cât și pentru nu a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic.

Până în 2024, Opel își propune să ofere o variantă electrică pentru fiecare vehicul pe care îl produce. Până în anul 2028, însă, constructorul german urmează să devină o marcă pe deplin electrică. Opel are în prezent 12 modele electrificate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide