Opel Corsa facelift: propulsor mild-hybrid și design nou în partea frontală

Autor: Adrian Somai 25 mai 2023 Știri auto

Opel a prezentat la mijlocul acestei săptămâni versiunea împrospătată a subcompactei Corsa, printre noutățile principale numărandu-se un design nou în partea frontală și un propulsor mild-hybrid. Versiunea facelift vine la patru ani de la lansarea actualei generații Opel Corsa.

În partea frontală, noul Opel Corsa primește așa numitul Opel Vizor, aceasta fiind și cea mai importantă schimbare din punct de vedere estetic pentru modelul subcompact. Observăm o nouă grilă frontală și niște faruri LED Matrix noi cu o semnătură luminoasă nouă, care conțin 14 elemente individuale. Potrivit Carscoops, sigla constructorului din Russelsheim poate fi vopsită în negru sau argintiu, în funcție de echiparea pentru care se optează.

Mai departe, tot în partea din față mai remarcăm o schimbare și în ceea ce privește bara, care conține acum prize de aer de dimensiuni mai mari și cu un design mai ascuțit față de ceea ce știam până acum. În partea din spate mai apare cu această ocazie și inscripția Corsa, alăturată siglei producătorului german.

Primul model Opel echipat cu un propulsor mild-hybrid

La interior remarcăm un nou volan și un instrumentar digital de ultimă generație, disponibil ca dotare opțională. Pe centru observăm un display de 10 inci cu grafică nouă, funcții multimedia noi și sisteme bazate pe inteligența artificială. În premieră, Opel oferă pe noul Corsa conexiune wireless pentru Android Auto și Apple CarPlay.

Opel Corsa facelift devine primul model din gama constructorului german care primește un propulsor mild-hybrid de 48 de volți. Mai exact, avem o unitate de 1.2 litri, disponibilă în două versiuni de 100 și 136 de cai putere. Transmisia este asigurată printr-o cutie automată cu șase rapoarte și dublu ambreiaj.

Noul Corsa facelift primește și o versiune electrică cu această ocazie. Vorbim despre un motor capabil să dezvolte 156 de cai putere, caz în care avem și o autonomie de 402 kilometri în regim WLTP. Repriza de încărcare de la 20% la 80% va putea fi realizată în numai 30 de minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide