Cele mai vândute mașini electrice în 2022. Ce modele preferă cumpărătorii români

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2022 Știri auto

Mașinile electrice câștigă din ce în ce mai mult teren pe piața automobilelor. Și în România se cumpără destul de multe modele electrice. Dar care sunt cele mai vândute mașini electrice la noi în țară?

Cavaleria.ro a creat o listă cu cele mai vândute mașini electrice în România, fie noi sau second-hand. Vom vedea care au fost cele mai bine vândute mașini, dar și care sunt producătorii preferați. În 2022, au fost vândute în România 14.894 de mașini electrice. Pe primul loc se află Dacia Spring. Micul vehicul electric de la Dacia a fost vândut în 9.282 de exemplare de-a lungul acestui an.

Locul secund este ocupat de Tesla, compania americană reușind să vândă în România 1.152 de exemplare în 2022, iar 911 dintre ele au fost Model 3. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Volkswagen, cu 1.049 de mașini vândute. Majoritatea mașinilor electrice vândute de Volkswagen a fost formată din modele ID.3 și ID.4. Urmează Hyundai, cu 546 de mașini vândute, iar modelul Kona Electric reprezintă o bună parte din această sumă. Renault vine pe locul cinci, cu Zoe ca parte majoritară a cotei de vânzări.

Urmează Mercedes-Benz, care au vândut 406 de exemplare electrice. Cota cea mai mare o au modelele compacte EQA și EQB. Ford vine din urmă cu 280 de exemplare vândute de Mustang Mach E.

Se pare că, printre mașinile electrice comune, există și câțiva unicorni. Vorbim aici despre un Porsche Taycan Turbo S, cinci exemplare de Mercedes-Benz EQS 53 AMG 4MATIC+, dar și patru exemplare de Audi RS e-tron GT.

Cum arată piața de mașini electrice second-hand?

Mașinile electrice au ajuns într-un punct în care nu mai e atât de ciudat dacă te referi la ele ca la un autovehicul cumpărat la mâna a doua. În România, cea mai căutată marcă pe piața second-hand a fost Tesla. 187 de exemplare au fost achiziționate la mâna a doua. Pe locul doi urmează Renault, cu 66 de unități, iar locul trei este ocupat de Nissan, cu 50 de unități. Pe locul patru se află cei de la Smart, cu 43 de unități, iar BMW îi urmează îndeaproape, cu 42 de unități.

Locul șase le revine celor de la Mercedes-Benz, cu 36 de mașini second-hand cumpărate în România, iar Audi stă aproape, cu 35 de exemplare.

Printre altele regăsim 25 de exemplare de Porsche Taycan, 18 de la Citroen, 13 Hyundai-uri, 6 bucăți de Jaguar E-Pace, 6 modele Kia și un Lexus UX300e.

Întregul material video poate fi urmărit aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide