Dacia Spring se scumpește din nou și sare în premieră de pragul de 22.000 de euro

Autor: Adrian Somai 07 dec. 2022 Știri auto

Dacia Spring, unul dintre cele mai accesibile și mai cumpărate modele cu propulsie electrică de pe piața auto europeană, s-a scumpit din nou în acest început de iarnă. În premieră, prețul singurului model complet electric din gama constructorului român cu sediul la Mioveni a trecut de pragul de 22.000 de euro.

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic, prețurile crescând de la o zi la alta, iar inflația atingând cifre record. Nici industria auto nu scapă de aceste scumpiri, producția modelelor și componentele necesare punerii pe picioare a unei mașini scumpindu-se de la o lună la alta. Vedem asta la toți constructorii auto importanți de pe scena auto globală, inclusiv la Dacia.

Brandul Dacia s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin modelele accesibile pe care le-a propus pe piață, cei din conducerea producătorului român subliniind în mai multe rânduri că aceasta este și strategia câștigătoare pentru moment. Iar cifrele de vânzări înregistrate în ultimii ani au dovedit-o din plin. Mașinile Dacia sunt cunoscute ca niște modele bine echipate, vândute la prețuri accesibile pentru toată lumea.

Cât a ajuns să coste Dacia Spring în decembrie 2022

Dacia Spring și-a făcut debutul pe piața din țara noastră în primăvara anului trecut, în luna martie, atunci când avea un preț de pornire de 18.100 de euro, cu toate taxele incluse. Luna decembrie a anului trecut ne aducea însă o primă creștere a prețului, care ajungea la 19.100 de euro.

2022 s-a dovedit însă a fi un an în care prețul cerut de cei de la Dacia pentru modelul Spring a tot crescut. Mai întăi, prețul a urcat la 19.600 de euro, iar mai apoi la 20.300 de euro. În luna mai a urmat o altă scumpire, prețul ajungând la 20.900 de euro. A trecut doar o lună și Dacia a anunțat o noua creștere a prețului cu încă 500 de euro, costul ajungând atunci la 21.400 de euro. În cele din urmă, Spring ajunsese să coste în luna august nu mai puțin de 21.800 de euro.

Sfârșitul anului ne aduce însă o nouă scumpire a modelului Spring, mașina cu zero emisii ajungând să aibă un preț de pornire de 22.100 de euro. Modelul Spring este echipat cu o unitate electrică de 45 de cai putere, care este alimentată de o baterie de 26.8 kWh. În aceste condiții, autonomia este de 230 de kilometri, în regim WLTP. Printre echipările oferite în acești bani se numără un limitator de viteză, ABS, ESP, șase airbag-uri, frânare automată de urgență, aprindere automată a farurilor și un repartitor electronic al forței de frânare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Josip Ricov - YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide