Cererea pentru noul Lamborghini Revuelto depășește toate așteptările: sold-out pentru următorii doi ani

Autor: Adrian Somai 31 mart. 2023 Știri auto

Lamborghini a prezentat la mijlocul acestei săptămâni noul Revuelto, succesorul lui Aventador. Este vorba despre un hypercar plug-in hybrid cu o putere de peste 1.000 de cai. În ciuda prețului de aproximativ 500.000 de euro, clienții loiali ai producătorului de la Sant’Agata Bolognese nu s-au speriat deloc, ba chiar din contră. Astfel, toate exemplarele Lamborghini Revuelto ce urmează să fie produse în următorii doi ani au fost deja vândute.

Informația a fost confirmată chiar de către CEO-ul constructorului italian, Stephan Winkelmann, care susține că cererea pentru noul Revuelto este deja foarte mare. „Dacă punem la socoteală toate comenzile pe care le avem până în ziua de astăzi, depășim deja doi ani de comenzi”, a transmis șeful Lamborghini în acest sens, potrivit CarBuzz.

Sigur, nu este neapărat o surpriză că atât de multe modele ale unui hypercar de acest fel să fie vândute în avans. Practic, clienții care au achitat deja banii pentru avans au fost de acord să facă această achiziție fără ca măcar să vadă cum arată noul Revuelto. În plus, Winkelmann a declarat în urmă cu ceva timp că Lamborghini are o listă de așteptare generală care se întinde până în 2024. Pe măsură ce noi modele au fost lansate însă, este normal că această listă să se întindă acum până mai târziu.

Hypercar plug-in hybrid cu 1.015 CP

Noul Lamborghini Revuelto este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V12, cu capacitate de 6.5 litri, capabilă să dezvolte 825 de cai putere și un cuplu maxim de 725 Nm. Este, așadar, cel mai puternic motor V12 dezvoltat de cei de la Lamborghini până acum. Acestuia i se alătură însă alte trei unități electrice, două pe puntea față și una integrată în transmisia automată cu dublu ambreiaj și cu opt rapoarte. În total, puterea sistemului poate ajunge până la 1.015 CP.

În aceste condiții, hypercar-ul poate atinge o viteză maximă de 350 km/h. De asemenea, poate sprinta de la 0 la 100 km/h în numai 2.5 secunde, pragul de 200 km/h putând fi atins în mai puțin de 7 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide