Lamborghini Revuelto: succesorul lui Aventador este un hypercar hibrid cu peste 1.000 CP

Autor: Adrian Somai 30 mart. 2023 Știri auto

Lamborghini a publicat primele fotografii și detalii oficiale referitoare la succesorul lui Aventador. Este vorba despre noul Lamborghini Revuelto și ne este prezentat drept un hypercar plug-in hybrid cu o putere de peste 1.000 de cai. Prețul noului model va fi unul pe măsură, de aproximativ 500.000 de euro, potrivit Motor1.

Despre succesorul lui Aventador vorbim deja de ceva vreme, anterior fiind publicate mai multe imagini și clipuri video care îl aveau în prim plan. Constructorul cu sediul la Sant’Agata Bolognese face acum însă un pas important în față și prezintă oficial mai multe detalii despre noul model.

La capitolul estetic, putem remarca rapid ușile cu deschidere verticală, acea caracteristică specifică modelelor producătorului italian. La o primă privire mai observăm niște faruri LED Matrix, lumini de zi sub forma literei Y, un difuzor de aer proeminent, un eleron activ și un sistem de evacuare cu două terminații în forma hexagonală.

La nivelul habitaclului, remarcăm un instrumentar de bord digital cu un ecran cu diagonală de 12.3 inci, un display central cu diagonală de 8.4 inci și încă un ecran de 9.1 inci în dreptul pasagerului din dreapta. Volanul va fi, cu siguranță, apreciat de fanii Lamborghini, fiind inspirat din motorsport.

Motor V12 și 7 moduri de rulare

Din punct de vedere tehnic, Lamborghini Revuelto este echipat cu o unitate de motorizare V12, cu capacitate de 6.5 litri, capabilă să dezvolte 825 de cai putere și un cuplu maxim de 725 Nm. Este, așadar, cel mai puternic motor V12 dezvoltat de cei de la Lamborghini până acum. Acestuia i se alătură însă alte trei unități electrice, două pe puntea față și una integrată în transmisia automată cu dublu ambreiaj și cu opt rapoarte. În total, puterea sistemului poate ajunge până la 1.015 CP.

Șoferii care vor avea ocazia să plece la drum la volanul unui Revuelto vor avea la dispoziție șapte moduri de rulare. Este vorba despre Citta, Strada, Corsa și Sport, ultimul dintre ele având la rândul lui trei sub-moduri: Recharge, Hybrid și Performance. Modul Citta va transforma, practic, Revuelto într-o mașină electrică de oraș, cu roți motrice față și doar 180 CP. În schimb, în modul Corsa, Revuelto va beneficia de toți cei 1.015 cai.

Succesorul lui Aventador se poate lăuda cu câteva cifre de performanță excelente, așa cum era de altfel și de așteptat. Mai exact, hypercar-ul poate atinge o viteză maximă de 350 km/h. De asemenea, poate sprinta de la 0 la 100 km/h în numai 2.5 secunde, pragul de 200 km/h putând fi atins în mai puțin de 7 secunde. Toate aceste cifre sunt posibile atunci când sistemul Lauch Control este activat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide