CES 2022: Sony prezintă SUV-ul electric Vision-S 02, Citroen vine cu două concepte inovatoare

Autor: Mihai Morcovescu 05 ian. 2022 Știri auto

Concernul nipon de produse electronice Sony a dezvăluit în cadrul CES 2022 de la Las Vegas prototipul unui SUV electric, denumit Vision-S 02. Astfel, japonezii își confirmă intențiile de a pătrunde pe piața vehiculelor cu zero emisii.

De altfel,  oficialii Sony au anunțat că vor lansa în primăvara acestui an o divizie, denumită Sony Mobility. Aceasta va analiza posibilitatea de a intra pe piața mașinilor electrice..

Vision-S este al doilea prototip electric produs de Sony. La ediția de anul trecut a celui mai mare show tehnologic din lume, japonezii prezentaseră coupe-ul Vision-S. Acesta a și fost deja testat în diverse condiții de drum și de vreme ceea ce ne face să credem că va fi introdus în producția de serie.

Sony Vision-S 02 va genera 268 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conceptul Vision-S 02 a fost realizat de Sony în colaborare cu alţi producători din domeniu. Este vorba despre firma germană Benteler şi de cea canadiană Magna.

Din punct de vedere vizual, SUV-ul cu zero emisii de la Sony arată ca un model de serie și seamănă destul de mult cu Tesla Model 3. Automobilul are o lungime de 4,8 metri, o înălţime de 1,45 metri, o lăţime de 1,9 metri şi o greutate de 2.350 de kilograme. Modelul oferă spațiu pentru patru persoane adulte în scaune individuale.

Construit pe aceeași platformă ca Sony S-Vision, noul prototip Sony este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Fiecare dintre unitățile electrice produce 268 CP. Mașina are tracţiune pe toate cele patru roţi.

Sony nu a dezvăluit specificațiile tehnice și nici capacitatea bateriei. În schimb, a anunțat că SUV-ul electric poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şi să atingă o viteză de top de 240 de km/h.

Reprezentanții Sony subliniază capacităţile software, inteligenţa artificială şi senzorii cu care este dotat vehiculul lor. Acestea îi permit „să evolueze” graţie utilizării tehnologiilor de telecomunicaţii 5G.

Prototipul Vision-S 02 dispune de 33 senzori de interior şi de exterior. Aceștia ajută atât la conducerea maşinii, cât şi pentru a le oferi pasagerilor tot confortul.

Citroen prezintă două concepte inovatoare

Francezii de la Citroen au venit la CES 2022 cu două concepte inovatoare, care întruchipează perfect filosofia de mobilitate a viitorului.

Primul dintre acestea se numește Autonomous Mobility Vision. El oferă utilizatorilor un transport personalizat, cu experiențe și servicii asociate. Astfel, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să se concentreze asupra condusului. Ei vor beneficia de timp liber și se vor putea bucura de experiența lor de călătorie.

Cel de-al doilea concept Citroen este Ami. Este vorba despre un cvadriciclu electric cu două locuri ultra-compact, accesibil (în materie de vârstă și preț), dar și sigur. Acesta inaugurează, practic, un nou segment pe piața electromobilității.

Citroen Ami reprezintă o alternativă la vehiculele cu două roți și transportul public. El oferă o multitudine de utilizări și poate fi partajat în cadrul familiei atunci când adolescenții sunt de acord să îl împrumute părinților.

Sursa: Autocar și  Citroen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sony


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide