Sony Vision-S a început testele pe drumuri publice

Autor: George Cristea 15 ian. 2021 Știri auto

Sony Vision-S, mașina electrică prezentată de japonezi la CES Las Vegas în urmă cu un an, a început testele pe drumuri publice.

Intră în Galeria FOTO

Sony a uimit lumea acum un an, când a prezentat în cadrul Consumer Electronics Show din las Vegas prototipul unei mașini electrice. Vision-S, în ciuda denumirii, părea o mașină aflată în faza finală de dezvoltare și nu un concept futurist. Apoi, știrile despre faza în care se află proiectul au dispărut la fel de misterios cum au și apărut. În august, Sony a mai prezentat un videoclip, dar fără a oferi prea multe detalii.

Ediția din acest an a CES a fost una virtuală, dar Sony nu a uitat să readucă în memoria publicului proiectul său Vision-S. Nu s-a schimbat nimic la exteriorul mașinii, din câte se poate vedea din imaginile din videoclipul de mai jos. Mai mult, nici interiorul nu a suferit modificări majoră, păstrând planșa de bord cu ecran integral – o modă pe care se pare că a lansat-o în urmă cu un an și care a fost adoptată între timp și de alți producători consacrați – BMW și Mercedes printre alții.

Sony Vision-S a început testele pe drumuri publice. Când va intra în producția de serie?

Sony a fost evaziv în ceea ce privește planurile de a introduce acest concept în producția de serie. Chiar dacă industria auto nu pare un domeniu de interes pentru gigantul electronicii, mașinile electrice și conducerea autonomă a atras din ce în ce mai mulți giganți din IT în proiecte auto.

Sony dezvoltă mai multe componente pentru industria auto, dar nu a construit niciodată un automobil. De aceea, a delegat această sarcină producătorului austriac Magna Steyr, care produce sub contract automobile pentru alte branduri consacrate, cum sunt BMW, Daimler, Jaguar Land Rover și Toyota.

De la momentul prezentării lui Sony Vision-S, Magna Steyr a introdus propria platformă electrică, aceasta urmând să fie folosită de viitorul Fisker Ocean. Totuși, Magna a declarat anterior că nu a dezvoltat întreaga platformă a lui Vision-S.

sursa: Green Car Reports

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide