CFR se modernizează: Aplicație mobilă pentru cumpărare de bilete și alerte de călătorie

Autor: Cristian Agatie 24 iun. 2021 Știri auto

CFR se modernizează: compania de căi ferate a lansat o aplicație mobilă pentru cumpărare de bilete și alerte de călătorie. Cumpărarea biletelor se va face în continuare cu până la 6 ore înainte de plecarea trenului, dat fiind că „nașii” nu au acces la baza de date cu biletele emise.

Intră în Galeria FOTO

CFR Călători face eforturi pentru a intra în secolul curent, dar distanța pe care o mai are de parcurs este lungă. După ce recent a anunțat că va dota nașii cu dispozitive mobile pentru a verifica și emite bilete online, CFR călători a lansat și o aplicație mobilă. Aceasta se află, deocamdată, în teste, dar oferă câteva funcții care vor fi apreciate de călători.

Noua aplicație, care se numește pompos „CFR Călători mersul trenului și bilete on line”, va oferi funcționalități asemănătoare cu cele ale portalului web al CFR călători, cu unele îmbunătățiri. Mai exact, va permite achiziția de bilete online, selectarea paturilor din vagoanele de dormit și cușetă sau adăugarea biletelor pentru animale de companie și biciclete.

CFR introduce o aplicație mobilă. Ce poți și ce nu poți face cu aceasta

În plus, va asigura notificarea călătorului cu o oră înainte de plecarea trenului. De asemenea, va oferi acces la schiţa vagonului și funcționare în regim offline dacă trenul este într-o zonă fără semnal, prin generarea biletului în format PDF. Totuși, aplicația suferă de o problemă care scoate în evidență sistemul arhaic pe care se bazează CFR Călători. Mai exact, aceasta nu va putea emite bilete în timp real, ci doar cu cel mult 6 ore înainte de plecarea trenului.

Cele 6 ore sunt necesare deoarece, în prezent, verificarea și validarea biletelor emise online se face prin liste tipărite cu datele cumpărătorilor, care sunt transmise „nașilor” de către dispecerii OTL în stațiile de îndrumare sau alte stații prestabilite din parcursurile trenurilor.

Recent, CFR a anunțat o licitație pentru dotarea nașilor cu imprimante mobile și dispozitive de accesare a bazelor de date, care să permită verificarea în timp real a biletelor emise. Licitația a fost câștigată de Orange, singura companie care s-a înscris, de altfel. Deocamdată, însă, sistemul nu a devenit operațional.

Noua aplicație CFR Călători este disponibilă pentru testare începând de joi, 24 iunie, mai întâi utilizatorilor cu telefoane Android.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide