Chiar și la aproape 40 de ani de la lansare, Toyota încă vinde acest SUV. Land Cruiser 70 primește un facelift important

Autor: Ionuț Vîlciu 03 aug. 2023 Știri auto

Toyota Land Cruiser 70 primește încă un facelift, chiar dacă urmează să împlinească 40 de ani de când a fost lansată inițial.

Odată cu lansarea noului Land Cruiser 250, Toyota a prezentat și noua actualizare pentru clasicul Land Cruiser 70. Mașina urmează să împlinească 40 de ani, dar acest lucru nu îi taie din popularitate, iar Toyota vrea să se asigure că rămâne un SUV dorit și în anii ce vor urma. Potrivit Carscoops, mașina primește o actualizare majoră, care include și un nou motor cu 4 cilindri, pe motorină, care va fi vândut în paralel cu clasicul motor V8.

Actualizarea din 2024 este al patrulea facelift pentru Land Cruiser 70, model care a fost introdus inițial în 1984, pentru a înlocui vechea Serie 40. Chiar dacă au fost lansate noi generații de Land Cruiser de-a lungul anilor, Toyota a continuat să ofere Seria 70 pe unele piețe din întreaga lume, inclusiv Australia și Africa de Sud, oferindu-le actualizări regulate. Cu ocazia acestui facelift, mașina va reveni și pe piața de origine din Japonia, după ce a fost retrasă de la vânzare în 2015 din cauza faptului că nu mai respecta normele de siguranță.

Toyota Land Cruiser 70 primește un facelift important. Clasicul model rămâne în oferta Toyota și după aproape 40 de ani

La exterior, Land Cruiser 70 a suferit câteva modificări estetice. Mașina a primit o parte frontală nouă, care integrează acum faruri cu LED, ceea ce oferă mașinii un aspect mai modern. În partea din spate, stopurile au fost mutate în bara de protecție, iar spațiile în care ar fi fost montate stopurile au fost acoperite cu panouri de plastic, ceea ce face ca acea bucată să arate destul de ciudat.

La interior, mașina are un nou instrumentar de bord cu un ecran de 4,2 inch cu grafică retro, iar consola centrală a fost ușor revizuită. În Australia, toate versiunile beneficiază de un ecran tactil standard de 6,7 inch pentru infotainment, care este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Cu toate acestea, modelele entry-level cu specificații pentru Japonia par să vină fără acel ecran. Echipamentul de siguranță a fost, de asemenea, modernizat cu suita Toyota Safety Sense, inclusiv alertă de părăsire a benzii de circulație, asistență pentru semne rutiere, faza lungă automată și multe altele.

Un nou motor pe motorină

Cu ocazia acestui facelift, Toyota Land Cruiser 70 primește un nou motor diesel cu patru cilindri, de 2,8 litri, care produce 204 CP și 500 Nm. Propulsorul va fi conectat la o transmisie automată cu 6 trepte de viteză, care va transmite puterea către toate roțile prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

În gamă rămâne și clasicul motor V8 de 4,5 litri, care produce 205 CP și 430 Nm, doar că va fi exclusiv la pachet cu o transmisie manuală cu 5 trepte.

Noua versiunea a Toyotei Land Cruiser 70 va fi disponibile pe piețe precum cele din Australia, Japonia sau Africa de Sud.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide