Chinezii au lansat cel mai frumos SUV al lor cu care atacă supremația Toyota Land Cruiser

Autor: Mihai Morcovescu 22 mart. 2022 Știri auto

Producătorul chinez de automobile Great Wall Motors a lansat cel mai nou și mai frumos SUV al său, denumit Tank 500. Acesta a primit o motorizare mild-hybrid de 349 CP și este destinat exclusiv pieței auto din China, unde va rivaliza cu Toyota Land Cruiser Prado.

Tank 500 oferă un interior de nivel premium

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, noul Tank 500 afișează un design simplist, robust și impunător. Interiorul este unul de lux și oferă, între altele, un sistem de infotainment de ultimă generație cu ecran de 14,6 inch și un instrumentar de bord complet digital de 12,3 inch.

De asemenea, clienții vor regăsi ornamente din lemn la nivelul planșei de bord, a panourilor ușilor și pe consola centrală. Opțional va fi oferită o tapițerie din piele bicoloră. Alte detalii-cheie ale cabinei includ un ceas analogic amplasat între gurile de ventilație centrale, accente metalice și comenzi cu aspect premium.

Noul SUV Tank 500 măsoară 5.070 mm în lungime, 1.934 mm în lățime și 1.905 mm în înălțime. Ampatamentul are 2.850 mm. Asta înseamnă că SUV-ul va fi disponibil atât cu cinci locuri, cât și într-o configurație cu șapte locuri.

Modelul va fi oferit într-o singură variantă de motorizare. Este vorba despre un benzinar V6 turbo de 3,0 litri, care funcționează în combinație cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Ansamblul livrează o putere maximă de 349 CP și 500 Nm de cuplu. Transmisia este automată și are nouă trepte. În aceste condiții, Tank 500 va putea sprinta de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, în timp ce consumul anunțat de constructor este de 10,7 litri/100 km în ciclu combinat.

SUV-ul chinezesc va putea fi comandat în mai multe variante, și anume Business, Sport și Black Warrior. De asemenea, clienții vor avea posibilitatea să personalizeze mașina folosind sistemul de individualizare de la Great Wall Motors. Prețurile vor varia între 335.000 de yuani (cca 47.820 de euro) și 395.000 de yuani (56.320 de euro).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Great Wall


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide