Volvo a pregătit un facelift subtil pentru modelele S60 și V60

Autor: Mihai Morcovescu 11 mart. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo a dezvăluit versiunile 2022 cu facelift ale modelelor S60 și V60. Acestea vin cu modificări subtile de design, cu o nouă transmisie automată care reduce emisiilor de carbon și cu un nou sistem de infotainment compatibil Android.

Volvo S60 și V60 facelift vin cu o transmisie nouă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lansată în anul 2018, actuala generație S60 și V60 a fost supusă acum unei operații de restilizare pentru mijlocul ciclului de viață. Din punct de vedere estetic, modificările primite de cele două modele sunt subtile.

Acestea includ o bară de protecție față revizuită care găzduiește prize de aer în negru lucios. De asemenea, se disting noile jante cu șase spițe, iar la spate terminațiile sistemului de evacuare ascunse.

Noile Volvo S60 și V60 facelift sunt oferite în trei variante de echipare Core, Plus și Ultimate. Clienții pot opta și pentru unul dintre pachetele Bright și Dark, care adaugă o serie de accente cromate sau negre.

La interior, scandinavii au montat cel mai nou sistem multimedia compatibil Android. Disponibil deja pe alte modele Volvo, sistemul de infotainment oferă aplicații precum Google Maps, Google Assistant și magazinul Google Play. Totodată, este disponibilă cea mai recentă versiune a funcției Pilot Assist.

Gama de motorizări include sisteme mild-hybrid și plug-in hybrid

Gama de motorizări include sisteme de propulsie micro-hibrid și plug-in hybrid. În prima categorie sunt oferite motorizările B3, B4, B5 și B6, ultima fiind disponibilă pe break-ul suedez. Acestea au la bază un motor turbo pe benzină de 2,0 litri și tehnologie mild-hybrid la 48 de volți. Sistemele produc 163, 197, 250, respectiv 300 CP. V60 este disponibil și cu un propulsor turbodiesel mild-hybrid de 2,0 litri care dezvoltă 197 CP.

La modelele B3 și B4 puterea este trimisă către puntea față prin intermediul unei noi cutii de viteze DCT cu șapte trepte. Versiunile B5 și B6 păstrează vechea transmisie automată cu opt trepte și convertizor de cuplu. Acestea sunt oferite cu sistem de tracțiune FWD și AWD.

Modelele plug-in hybrid „Recharge” vin cu un grup motopropulsor care combină un benzinar de 2,0 litri. Acesta produce 253 CP sau 310 CP. Acesta lucrează împreună cu o unitate electrică de 146 CP. Din ansamblu mai face parte și o baterie de 14,9 kWh, care ajută modelele să parcurgă între 75 și 94 de kilometri în modul „full electric”.

Noile Volvo S60 și V60 facelift își vor face debutul pe piața europeană în primăvara acestui an.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide