Chinezii au prezentat cel mai eficient motor diesel din istorie. Este capabil de o eficiență termică record

Autor: Ionuț Vîlciu 25 apr. 2024 Știri auto

Chinezii de la Weichai au prezentat cel mai eficient motor diesel din istorie. Motorul are o eficiență termică record.

Compania Weichai Power a prezentat recent un nou motor diesel, despre care spune că are o eficiență termică fără precedent. Unitatea pe motorină are o eficiență de 53,09%, un record în industrie.

În timpul Congresului Mondial din 2024 privind Motoarele cu Combustie Internă, desfășurat săptămâna trecută la Tianjin, China, Weichai Power, un furnizor chinez de motoare, a dezvăluit un motor diesel despre care spune că are o eficiență termică record de 53,09%.

Producătorul chinez a demarat programul de dezvoltare pentru acest motor termic în 2015. În 2020, chinezii au lansat un motor diesel capabil de o eficiență record la acea vreme: 50,23%. Compania și-a continuat progresul, anunțând că a crescut eficiența termică a motorului la 51,09% la începutul anului 2022. Apoi, pe 20 noiembrie 2022, compania și-a depășit realizările anterioare, ajungând la 52,28% eficiență termică.

Cel mai eficient motor diesel din istorie

Din acel moment, echipa de cercetare a Weichai Power a lucrat pentru a rafina și mai mult arderea, admisia aerului, livrarea combustibilului și reducerea frecării, iar rezultatele par că nu au întârziat să apară. Rezultatul a dus la câștiguri incrementale care au dus la spargerea barierei termice de 53%. În timpul procesului de cercetare și dezvoltare, echipa a primit 176 de brevete de invenție și 68 de brevete de model de utilitate.

Weichai Power a declarat că această ultimă realizare a fost recunoscută oficial de TÜV SÜD, o organizație internațională de testare, dar și de China Automotive Technology & Research Center, un organism profesional de testare pentru motoarele cu ardere internă din China. Ambele organizații au emis rapoarte de testare a produselor și certificate către Weichai Power, confirmând că producătorul a atins un nou record mondial în eficiența termică a motoarelor diesel.

Nu în ultimul rând, Weichai a declarat că, grație acestei eficiențe termice ridicate, motorul său diesel poate consuma cu până la 14% mai puțin combustibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Weichai Power


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide