Chinezii construiesc trenul la care CFR nici nu visează. Atinge 620 km/h!

Autor: David Andrei acum o lună Știri

Chinezii construiesc trenul la care CFR nici nu visează. Garnitura poate ajunge la o viteză de 620 km/h. Asiaticii au prezentat deocamdată un prototip. Versiunea de serie ar putea fi funcțională în cel puțin trei ani.

GALERIE FOTO

Viitorul tren va funcționa cu energie supraconductoare la temperatură înaltă. Această tehnologie îl face să pară că plutește, pur și simplu, deasupra căii ferate magnetice.

Prototipul, dezvăluit la Chengdu, în provincia Sichuan, măsoară 21 de metri și are un look foarte aerodinamic. Specialiștii au construit o cale ferată cu o lungime de 165 de metri pentru a demonstra cum va arăta viitorul tren atunci când se află în mișcare. Profesorul He Chuan, care a coordonat echipa de dezvoltare, susține că acest tip de tren ar putea deveni funcțional într-o perioadă cuprinsă între trei și zece ani.

China beneficiază de cea mai dezvoltată rețea de trenuri de mare viteză din lume. Aceasta acoperă nu mai puțin de 37.000 de kilometri. Tot acolo operează cel mai rapid tren din lume la ora actuală, Maglev, cu levitație magnetică, încă din anul 2003. Acesta atinge viteze de până la 431 km/h și asigură conexiunea între aeroportul Pudong din Shanghai și partea de est a metropolei.

China a mai inaugurat o cale ferată de mare viteză

China accelerează dezvoltarea unei noi rețele de trenuri înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să aibă loc în 2022 la Beijing. Primul pas este inaugurarea unei căi ferate cu o lungime de 174 de kilometri între Beijing și orașul care va găzdui Olimpiada, Zhangjiakou. Distanța este parcursă acum în 47 de minute, în locul celor trei ore necesare anterior.

La începutul acestui an, asiaticii au prezentat un alt  tren de mare viteză, CR400AF-G, care rulează cu viteze de până la 350 km/h în condiții extreme cu temperature de până la -40 de grade Celsius. Acesta va opera între Beijing, Shenyang și Harbin.

VIDEO:Comentarii
Inchide