Chinezii de la Baidu au dezvăluit Apollo RT6, un monovolum autonom cu volan detașabil

Autor: Mihai Morcovescu 28 iul. 2022 Știri auto

Gigantul tehnologic chinez Baidu a dezvăluit primul său automobil electric, pe care l-a botezat Apollo RT6. Este vorba despre un monovolum de dimensiuni compacte de ultimă generație, care va intra începând cu anul viitor în serviciul de transport public Apollo Go al gigantului asiatic.

Proiectat de la zero, vehiculul este bazat pe noua arhitectură E/E și a fost dezvoltat special pentru a fi taxi autonom. Pentru asta, RT6 este prevăzut cu mai mulți senzori Lidar și radare și este capabil de conducere autonomă de nivel 4. În plus, volanul său este detașabil pentru un plus de spațiu pentru pasageri.

Noul Apollo RT6 va costa echivalentul a 36.000 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cei de la Baidu descriu designul lui RT6 ca fiind o modalitate eficientă de a oferi spațiu pentru locuri suplimentare, desktop-uri sau console de jocuri. Chinezii spun că au redus la aproape jumătate costurile de producție față de versiunile anterioare.

„Această reducere masivă a costurilor ne va permite să implementăm zeci de mii de vehicule în toată China. Ne îndreptăm către un viitor în care o călătorie cu robotaxi va costa cu 50% mai puțin comparativ cu un taxi convențional”, a declarat Robin Li, co-fondator și CEO al Baidu.

Noul Apollo RT6 măsoară 4.760 de milimetri, fiind mai lung cu aproximativ 100 de milimetri decât un Audi Q5. Modelul dispune de o podea plată și este conceput sub forma unui lounge, iar scaunele frontale pot fi transformate în mese și în zone de depozitare.

Automobilul este echipat cu 8 senzori Lidar, 18 radare și 12 camere. Acestea îi permit mașinii o conducere autonomă de nivel 4. Toți senzorii și toate radarele sunt integrați în plafon. Automobilul poate fi condusă și de către șofer, cu ajutorul unui volan detașabil. Reprezentanții Baidu nu au dezvăluit nici un fel de detaliu despre sistemul de propulsie.

Noul Apollo RT6 va face parte din flota serviciului de transport public Apollo Go începând din 2023. Serviciul este disponibil în momentul de față în 10 orașe din China, inclusiv în Shanghai și Beijing.

Mașina reprezintă a șasea generație de taxi autonom și va fi asamblată în colaborare cu cei de la Geely. În ciuda faptului că oferă tehnologie de ultimă oră, Apollo RT6 va costa echipvalentul a circa 36.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Baidu


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide