Chinezii de la Baidu se pregătesc să lanseze o mașină electrică și autonomă (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 24 ian. 2022 Știri auto

Firma chineză JiDU, deținută de Grupul Baidu (echivalentul Google), va lansa un concept de mașină electrică și autonomă, denumit Robocar. Asiaticii au publicat un teaser cu viitorul lor vehicul cu zero emisii, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Beijing din luna aprilie. Debutul va avea loc cel mai probabil în cursul anului 2023.

Baidu Robocar prefigurează viitoarele modele de serie ale chinezilor

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În imaginea publicată de chinezi se pot observa cei doi senzori amplasați pe capota prototipului și portierele cu deschidere de tip fluture. De asemenea, compania chineză a dezvăluit și emblema vehiculului, denumită Pixel-J.

Detaliile tehnice sunt încă ținute secret. Chinezii de la Baidu au precizat doar că 90% dintre componentele folosite de Robocar se vor regăsi și pe viitoarele modele de serie. În primă instanță, acestea vor fi comercializate exclusiv pe piața locală. Cel mai probabil, asta se va întâmpla din 2023.

Conceptul Baidu Robocar și viitoarele modele de serie pe care le va produce JiDU vor beneficia de tehnologii bazate pe inteligența artificială. Primul automobil de serie va primi un sistem de conducere autonomă de nivelul 3 sau 4.

Compania chineză de internet anunțase încă din 2020 că intenționează să pătrundă pe piața mașinilor electrice. Recent, JiDU a încheiat un parteneriat strategic cu producătorul de automobile Geely, care deține mărcile Volvo și Lotus.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Baidu


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide