Chinezii de la BYD au planuri pentru o fabrică în Europa

Autor: Adrian Somai 28 mai 2023 Știri auto

Constructorii auto chinezi se dovedesc a fi din ce în ce mai interesați de piața europeană, nume importante din industrie îndreptându-și atenția în această direcție în ultimii ani. Potrivit ultimelor informații Automotive News Europe, BYD se află în negocieri avansate cu autoritățile din Franța, Germania și Spania cu privire la construirea unei uzine pe Bătrânul Continent.

Chinezii de la BYD își propun să își construiască pe plan local mașinile destinate clienților europeni, drept pentru care se gândesc serios la construirea unei fabrici într-una dintre cele trei țări menționate în rândurile anterioare. Deși nu există încă informații oficiale în acest sens, se pare că pentru moment Germania și Franța se află pe primele locuri în competiția pentru a atrage o investiție chineză.

Decizia chinezilor poate surprinde la prima vedere, ținând cont de faptul că producția mașinilor pe plan european se va dovedi a fi mult mai costisitoare decât în China. Livrarea automobilelor către clienții europeni va fi însă, într-adevăr, mult mai facilă odată ce asamblarea lor se va face chiar în Europa. Totuși, nu putem să nu remarcăm ambiția producătorului chinez de a deveni o forță importantă pe plan european.

BYD, al doilea cel mai mare constructor de mașini electrice din lume

BYD nu este primul producător care ia în calcul deschiderea unui punct de producție pe plan european. Totuși, cei de la BYD sunt primii care și-au îndreptat atenția direct către țările din vest pentru acest lucru. Anterior, alți constructori auto chinezi au avut de gând să își deschidă uzine în estul continentului, decizia fiind, desigur, una de ordin financiar.

Chinezii de la BYD își doresc însă să devină un nume important pe piața europeană, intrând în forță în special pe piețele auto din vest. Astfel, primele modele ale constructorului, Atto 3, Tang și Han au fost lansate în prima etapă pe piețele din Germania, Franța, Spania, Marea Britanie și în țările nordice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide