Chinezii de la XPeng lansează în Europa SUV-ul G9 și sedanul P7

Autor: Adrian Somai 05 feb. 2023 Știri auto

Chinezii de la XPeng își continuă expansiunea în Europa cu două noi vehicule electrice cu care își propun să rivalizeze de la egal la egal cu constructori de renume, cunoscuți de clienții de pe Bătrânul Continent. Constructorul asiatic a lansat la sfârșitul acestei săptămâni două noi modele cu propulsie electrică, un SUV pe nume G9, respectiv un sedan pe nume P7.

Ambele modele vor fi disponibile în prima faza doar pe anumite piețe de pe Bătrânul Continent, și anume Danemarca, Norvegia, Suedia și Olanda. Nu este de mirare interesul celor de la XPeng pentru țările nordice, acolo fiind vândute cele mai multe mașini electrice de pe întreg continentul european în ultimii ani. Totodată, oficialii companiei susțin că intenționează să își deschidă locații de service autorizate suplimentare și în alte țări europene cheie până la sfârșitul anului curent. Conducerea XPeng spune că lansarea celor două modele în cele patru țări menționate anterior reprezintă “o piatră de hotar semnificativă” pentru companie.

XPeng G9, SUV-ul electric cu cea mai rapidă încărcare din lume

SUV-ul XPeng G9 ne-a fost prezentat deja drept SUV-ul electric cu cea mai rapidă încărcare din lume, modelul putând fi încărcat în numai cinci minute de la o stație de 480 kWh pentru a avea o autonomie de 200 de kilometri.

G9 poate parcurge o distanță de până la 570 de kilometri cu o singură încărcare, depășind astfel un rival puternic din segment, și anume Tesla Model Y. Potrivit CNBC, și prețul lui XPeng G9 este ceva mai mare decât al lui Model Y în versiunea sa Long Range, în Olanda urmând să aibă un preț de pornire de 57.990 de euro.

Și sedanul P7 se laudă, de asemenea, cu o autonomie de 576 de kilometri. Pe piața auto din Olanda, sedanul va porni de la un preț de 49.990 de euro. Unul dintre rivalii puternici ai lui P7 din segment se va dovedi a fi Tesla Model 3, care este și ceva mai scump decât acesta. Totuși, Model 3 are o autonomie care depășește pragul de 600 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: XPeng


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide