XPeng G9: Chinezii anunță SUV-ul electric cu cea mai rapidă încărcare din lume

Autor: Adrian Somai 22 sept. 2022 Știri auto

Chinezii de la XPeng să pregătesc să atace piața auto europeană cu noul SUV electric G9, model pe care îl putem admira acum în câteva noi fotografii publicate de constructorul asiatic. Potrivit informațiilor dezvăluite anterior, SUV-ul urmează să fie comercializat la nivel global în nu mai puțin de șase versiuni, trei cu roți motrice spate și trei cu tracțiune integrală.

Versiunile cu roți motrice spate vor fi echipate din punct de vedere tehnic cu o singură unitate de motorizare electrică, capabilă să livreze 313 cai putere și un cuplu maxim de 430 Nm. Astfel, bolidul va fi capabil de un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 6.4 secunde, în timp ce viteza maximă pe care o va prinde va fi de 200 km/h. Autonomia pe care o promite această versiune a lui XPeng G9 variază intre 570 și 702 kilometri.

Versiunile cu tracțiune integrală se dovedesc însă a fi mai puternice, așa că cei care își doresc mai multă putere trebuie să își îndrepte atenția către acestea. Sunt echipate cu două unități de motorizare electrice, capabile să dezvolte împreună un total de 551 de cai și un cuplu maxim de 717 Nm. În aceste condiții tehnice, viteza maximă este de 200 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în numai 3.9 secunde. În acest caz, autonomia promisă de G9 este de 650 de kilometri.

Cea mai rapidă încărcare din lume

XPeng G9 se face însă remarcat la un alt capitol, constructorul asiatic spunandu-ne că avem în față SUV-ul electric cu cea mai rapidă încărcare din lume. Potrivit informațiilor oferite de asiatici, noul G9 se poate încărca timp de cinci minute de la o stație de 480 kWh suficient pentru a avea o autonomie de 200 de kilometri. De asemenea, repriza 10% – 80% durează numai 15 minute.

Primele modele XPeng G9 vor fi comercializate în această toamnă pe piața auto din China. Prețurile pornesc de la aproximativ 44.500 de euro și ajung până la 67.500 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: XPeng


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide