Chinezii își încordează mușchii și prezintă Zeekr 001 FR. Ar putea fi un rival pentru Tesla Model S Plaid

Autor: Ionuț Vîlciu 11 aug. 2023 Știri auto

Producătorul chinez de automobile electrice Zeekr a prezentat o versiune performantă a sedanului 001. Numit 001 FR, modelul electric performant vrea să mai ia din popularitatea lui Tesla Model S Plaid.

Zeekr este un brand auto ce produce mașini electric, fiind deținut de gigantul chinez Geely. Deocamdată, acesta pătrunde ușor și pe piața europeană, dar mai are mult de lucrat dacă vrea să ajungă la popularitatea producătorului american Tesla. Pentru că nimic nu atrage atenția mai mult decât modelele performante, Zeekr prezintă modelul 001 FR, o mașină bazată pe sedanul 001, dar care ar trebui să livreze performante multe mai mari.

Conform Carscoops, Zeekr a distribuit două imagini cu 001 FR pe Twitter la începutul acestei săptămâni. Ele înfățișează mașina pe un circuit și putem vedea că aceasta beneficiază de o serie de modificări estetice în comparație cu 001 obișnuit. De exemplu, partea din față a fost actualizată cu perdele de aer mărite, iar grila neagră a crescut ușor în dimensiuni. Zeekr a încorporat și un splitter ascuțit și faruri cu tentă fumurie.

Zeeker 001 FR ar putea fi un rival pentru modelele performante de la Tesla

Putem vedea, de asemenea, că s-au făcut diverse modificări pe părțile laterale ale 001 FR. De exemplu, există fuste noi care se extind în jos mai mult decât la modelul standard. De asemenea, mașina a primit un set special de jante negre, în timp ce în spate putem vedea o aripă fixă din fibră de carbon, o bară de protecție nouă și un difuzor pronunțat.

Versiunile standard ale lui Zeekr 001 vin echipate cu baterii ale căror capacități pornesc de la 86 kWh. Există o baterie intermediară de 100 kWh, dar cel mai mare acumulator disponibil are o capacitate de 140 kWh.

Cel mai performant model din gama actuală folosește o pereche de motoare electrice care livrează o putere combinată de 536 CP. Între timp, versiunea cea mai concentrată pe gamă are un singur motor electric de 268 CP și poate parcurge 1.032 km cu o singură încărcare.

Cel mai probabil, noul sedan electric performant Zeekr 001 FR va avea mai mult de 536 CP și ar putea folosi două sau chiar trei motoare electrice, asemenea lui Tesla Model S Plaid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zeekr


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide