Chip tuning pentru Dacia Duster pe GPL. Dispozitivul ce promite mai multă putere este disponibil la eMag

Autor: Ionuț Vîlciu 11 mai 2023 Știri auto

Posesorii de automobilele echipate cu instalație GPL pot cumpăra dispozitive de majorare a puterii. Cât costă un astfel de kit de tuning?

Tuningul auto nu este un concept de care pasionații auto români să fie străini. Ba din contră, probabil aveți cel puțin un prieten sau un cunoscut care și-a făcut bine-cunoscutul Stage 1 mașinii sale. Ce este acesta vă întrebați? Tehnic, acestea constau modificări aduse computerelor mașinilor noastre, cunoscute și drept ECU. Ce fac aceste modificări? Ele alterează anumiți parametrii ai motorului, precum injecția, aprinderea sau presiunea din turbină, pentru a obține mai multă putere din motor.

De cele mai multe ori, aceste modificări sunt aduse mașinilor performante sau cu pretenții de sportivitate, dar asta nu înseamnă că o mașină obișnuită nu poate beneficia de un asemenea tratament.

Cât costă dispozitivul care promite o creștere de putere pentru Dacia Duster pe GPL?

În general, vedem astfel de alterări ale puterii pe motoarele diesel, deoarece motoarele moderne pe motorină vin echipate cu cel puțin o turbină, lucru care automat permite reglarea presiunii pe care aceasta o produce, așa că motorul poate dezvolta mai multă putere.

Se pare că dispozitivul găsit de noi promite un plus de putere și pentru motoarele pe GPL montate pe Dacia Duster din a doua generație, fabricate începând cu 2018.

Prețul este de 480 de lei și pare că este un produs plug and play, care ar trebui să fie ușor de montat. Conform descrierii de pe pagina produsului „datorită sistemului Plug & Drive, instalarea durează până la 15 minute. Instalarea de chip box poate fi efectuată fără ajutorul unui service auto sau unelte specializate. Cu ajutorul instrucțiunilor noastre de asamblare, este rapid și fără complicații”.

De asemenea, promite un plus de putere de 30%, dar avem dubiile noastre. De ce? Motorul de 1,6 litri cu instalație de GPL de pe gaz este aspirat, iar motoarele aspirate nu pot beneficia prea mult de aceste sisteme, dat fiind faptul că nu există o turbină cu ale cărei valori de presiune ne putem juca.

Prețul cu care se vinde dispozitivul în cauză este de 480 de lei. Ce spuneți, merită?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eMag


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide