Cimitirul de mașini de lux. Cum arată vehiculele abandonate după ce au fost confiscate de autorități?

Autor: Elena Luchian 03 aug. 2021 Știri auto

Zeci de mașini de lux ruginesc acolo. E cimitirul mașinilor confiscate. Autoritățile le-au luat de la proprietarii care nu și-au mai permis să le plătească sau care au fost acuzați de evaziune fiscală. Ce se va întâmpla cu ele?

GALERIE FOTO

Cimitirul de mașini de lux se află în Hangzhou, China. Zeci de mașini de lux, pe care foștii proprietari au plătit chiar sute de mii de euro, zac abandonate acolo. Autoritățile chineze le-au confiscat și nu au luat în calcul valorificarea lor.

Un Chevrolet Corvette C7 cu motor de 6,2 litri cu peste 400 de cai putere zace în soare cu parbrizul crăpat. S-a așezat un strat gros de frunze uscate pe capotă, iar pe interiorul aripilor a crescut mușchi. Sunt semne că stă acolo de multă vreme.

Un Porsche Panamera Turbo, confiscat de poliție, a ajuns tot acolo. Probabil că nu mai are mult până când va fi dat la casat.

Un Audi R8 din 2010 a început să se decojească după atâta expunere la soare. Prin eleron a ieșit o crenguță. E clar că mașina e acolo de ani buni.

Aston Martin Vantage S se prăjește și el în soare, sub un strat gros de praf. Discurile de frâne au ruginit. Mașina are mânere escamotabile, dar a rămas fără logo-ul de pe capotă și fără oglinzi.

Toate aceste mașini de lux, confiscate de autorități, vor merge la casat

Un Bently Flying Spur din 2005, cu motor W12, și-a găsit și el sfârșitul în cimitirul de mașini de lux confiscate de autoritățile chineze. Prin geamurile mătuite se poate observa volan blocat cu un dispozitiv antifurt.

Toate acește vehicule in cimitirul de mașini de lux vor avea același sfârșit. Vor fi strivite cu buldoexcavatorul și transformate într-un morman de fiare. Autoritățile chineze au ales să le depoziteze astfel după ce le-au confiscat de la proprietari. După ani de zile de zăcut în soare, ploaie, zăpadă, nu mai valorează mare lucru.

Statul român a ales o soluție mai eficientă din punct de vedere financiar pentru vehiculele confiscate. Le scoate la licitație cât mai rapid, pentru ca acestea să nu se devalorizeze și mai mult.

În Filipine, guvernul a ales un sfârșit mai rapid pentru mașinile de lux confiscate. Le casează la scurt timp după confiscare, filmează procedura și o postează pe rețelele de socializare. Consideră astfel că le dă o lecție celor care încearcă să înșele statul.

Au o soartă similară mașinile de la cimitirul de lux din Dubai. Cele mai multe au avarii minore, precum un parbriz spart sau o aripă îndoită. Puține sunt cele care nu mai pot fi reparate și valorificate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide