Cine este șoferul care a lovit intenționat cu mașina un polițist

Autor: George Cristea 30 nov. 2020 Știri auto

Cazul tulburător al unui polițist lovit intenționat cu mașina de un șofer s-a viralizat duminică după ce sindicatul polițiștilor Europol a scris despre intențiile de mușamalizare. Iată cine este șoferul care a lovit intenționat un polițist.

Intră în Galeria FOTO

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, dar abia duminică faptele au devenit cunoscute publicului larg, după ce postarea pe Facebook a sindicatului Europol al polițiștilor a foste preluată de presă. Potrivit primelor informații, șoferul care a atentat la viața polițistului aflat în misiune este Florin Bogdan Mardale, fiul unui expert superior din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Tânărul în vârstă de 23 de ani este acuzat de ultraj și părăsirea locului accidentului.

Într-un update la postarea inișială, cei de la Europol au acuzat că se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Această afirmația a fost susținută de faptul că procurorul de caz l-a eliberat pe autor. Ulterior, după mediatizarea cazului, polițistul lovit cu mașina a fost chemat de procuror pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. În plus, șoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Șoferul care a lovit un polițist este cercetat pentru ultraj

„Așteptăm cu mult interes deznodământul, în condițiile în care, toate probele administrate, demonstrează fără echivoc intenția șoferului de a lovi polițistul și de a se sustrage. Vă reamintim că în goana lui, pentru a nu fi prins, a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a pătruns pe străzi unde era acces interzis și chiar a lovit alte autoturisme parcate. Începe să se facă dreptate!” – a scris Europol pe pagina sa de Facebook.

Incidentul de sâmbătă a fost surprins de camerele de supraveghere din zona Gării de Nord. În imagini, se poate observa cum șoferul accelerează, face o manevră bruscă și îl lovește pe polițist. Polițistul a fost trântit la pământ, dar s-a ridicat imediat și a urcat la volanul autospecialei, pornind în urmărirea șoferului care îl lovise.

Nu este prima oară când un polițist este lovit de un șofer recalcitrant. Într-un caz asemănător, șoferul care l-a lovit cu mașina a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide