Cine este, de fapt, șoferul împușcat mortal de un polițist după o urmărire prin trei județe?

Autor: David Andrei 18 dec. 2020 Știri auto

Un șofer a fost împușcat mortal după o urmărire prin trei județe. Un glonț dintre cele 17 trase de oamenii legii l-a nimerit în spate. Cine este, de fapt, bărbatul?

GALERIE FOTO

Autoritățile l-au identificat pe șoferul împușcat mortal de polițiști în după-amiaza zilei de 17 decembrie. Acesta este un fost deținut, Marius Constantin Vântu, în vârstă de 34 de ani, din județul Iași. Bărbatul a fost arestat preventiv în anul 2013 și condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de minori și de persoane în 2015. Doi ani mai târziu, a fost eliberat.

Filmarea care surprinde momentul în care bărbatul pierde controlul mașinii arată cum, în prealabil, acesta circulă haotic, pe contrasens. Mai multe mașini de poliție au încercat interceptarea sa în trafic, dar deținutul a reușit să scape.

Urmărirea s-a desfășurat pe o distanță de 40 de kilometri prin trei județe. Șoferul a refuzat să tragă pe dreapta atunci când a fost somat și a trecut chiar printr-un filtru organizat de oamenii legii. A lovit autospecialele și a fost la un pas de a-i lovi și pe polițiști. Aceștia s-au ferit în ultimul moment.

Polițiștii au tras 17 focuri de armă în timpul urmăririi. 13 dintre acestea au fost de avertisment, în plan vertical, iar patru au fost în direcția autoturismului. Un glonț l-a nimerit pe șofer în zona toracelui.

Cum a pornit urmărirea în timpul căruia șoferul a fost împușcat mortal?

Un participant la trafic a apelat numărul de urgență 112, în ziua de 17 decembrie, în jurul prânzului. Acesta a anunțat că un bărbat care pare inconștient se află la bordul unei mașini parcate într-o intersecție din Iași.

Șoferul s-a trezit și a demarat în trombă la sosirea unui echipaj de poliție. Ulterior, la 112 au fost primite alte două apeluri care semnalau prezența în trafic a unui conducător auto, care pare să fie sub influența băuturilor alcoolice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide