Cine este vinovat de accidentele repetate pe linia de tramvai 32 din București

Autor: Cristian Agatie 07 iul. 2021 Știri auto

Două accidente de tramvai petrecute în sectorul 5 pe linia 32 ridică semne de întrebare privind siguranța circulației pe traseul dintre șoseaua Alexandriei și Piața Unirii. Iată cine este vinovat de accidentele repetate pe linia de tramvai 32 din București.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit directorului STB, Adrian Criț, accidentele au avut loc din cauza gazonului plantat peste terasament încă din 2017 și care nu a permis tehnicienilor să facă lucrări de întreținere. Este o cauză mai puțin obișnuită și nu chiar atât de logică, dar explicațiile directorului Societății de Transport București sunt convingătoare.

„Nu exista o autorizație tehnică, nu a fost avizată de RATB la vremea respectivă și nici lucrărie de inierbare nu au fost recepționate. Practic, tuburile de dren ale infrastructurii au fost colmatate și de acolo rezultă o serie de probleme pe care infrastructura le are în momentul de față”, a spus Criț la Digi24.

Cine este vinovat de accidentele repetate pe linia de tramvai 32. STB arată cu degetul

„O să trimtiem o adresă către Primăria Sector 5 prin care solicităm plata daunelor cauzate prin deraierea celor două tramvaie și faptul că infrastructura pe linia 32 nu a putut fi utilizată timp de câteva ore. Mai mult, STB a fost nevoită să înființeze linii navetă pentru preluarea pasagerilor, care ne-a creat alte costuri”, a adăugat el.

Două tramvaie au deraiat în mai puțin de două săptămâni pe linia 32, pe sensul spre Piața Unirii. Primul tramvai a deraiat pe data de 23 iunie, în zona Petre Ispirescu de pe Calea Rahovei. Pe data de 6 iulie, un al doilea accident s-a produs aproximativ în aceeași zonă.

Ambele tramvaie se aflau în probe, astfel că nu aveau pasageri la bord. Nicio persoană nu a fost rănită, dar din cauza acestor incidente, toate tramvaiele de pe traseul liniei 32, pe Calea Rahovei, au fost deviate. Pentru călători, STB a suplimentat cu autobuze circulația pe această linie.

Primăria București a anunțat că va înlocui tramvaiele vechi cu altele noi, începând de anul viitor. Până atunci, STB are în parc chiar și tramvaie vechi de 40 de ani. Nu doar tramvaiele sunt problema, șinele fiind de asemenea extrem de deteriorate și necesitând reparații urgente. Din această cauză, tramvaiele deraiate nu sunt deloc un peisaj rar în București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide