Citroen a dezvăluit conceptul electric My Ami Buggy (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 19 dec. 2021 Știri auto

Citroen a prezentat noul concept-car My Ami Buggy, care a fost dezvoltat pornind de la cvadriciclul electric Ami. Spre deosebire de modelul de serie, prototipul a primit mai multe elemente de design specifice vehiculelor off-road.

Micuțul și ciudatul Citroen My Ami Buggy

În ciuda dimensiunilor reduse, My Ami Buggy afișează un look robust. Acesta este dat de protecțiile pentru faruri și stopuri, de aripile evazate și de anvelopele din gama MT (n.n. – Mud Terrain). Pneurile „îmbracă” noile jante finisate într-o nuanță de auriu mat.

Francezii au montat pe plafonul micuțului lor concept o baghetă cu lumini LED și o roată de rezervă. Locul portierelor convenționale a fost luat de un set de protecții în partea inferioară. Ele sunt prevăzute cu spații de depozitare. În plus, vehiculul a primit o perdea transparentă ce poate fi folosită în caz că plouă.

Stilul unic este transmis în cabină, unde se remarcă pernele scaunelor. Acestea sunt de două ori mai groase comparativ cu cele de pe versiunea standard a lui Ami. Conceptul oferă, totodată, un spațiu de depozitare din același finisaj auriu mat, suporturi pentru pahare și o multitudine de saci de depozitare detașabili.

Oficialii Citroen nu au oferit detalii legate de sistemul de propulsie a lui My Ami Buggy. Varianta de producție Ami a fost echipată cu o baterie litiu-ion de 5,5 kWh, care alimentează un motor electric de 6 kW sau 8 CP.

În aceste condiții, vehiculul atinge o viteză de maximum 45 km/h și poate parcurge până la 70 km cu o singură încărcare.

Încă nu se știe dacă producătorul francez a luat în calcul o posibilă versiune de serie a lui My Ami Buggy.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide