Citroen Ami este cea mai ieftină electrică. Poate fi condusă de persoane de 14 ani – VIDEO

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2020 Știri auto

Citroen Ami este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte. Acest vehciul electric permite accesul facil în centrul orașelor, oferind mijloace de micro-mobilitate pentru toată lumea. Este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public la costuri accesibile, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital.

Clasificat ca un cvadriciclu ușor, Ami este, spun cei de la Citroen, un „obiect de mobilitate urbană”. Total electric, cu dimensiuni de 2,4 metri lungime și 1,4 m lățime, și o viteză maximă de 45 km / h, Ami are o autonomie de 75 km. Acesta poate fi condus, în Franța, fără permis auto de către oricine are vârsta de 14 ani sau peste.

Citroen Ami s-a vândut în peste 500 de exemplare în primele două săptămâni

„Am vândut 500 de exemplare în primele două săptămâni”, spune Sylvie Krygier de la Citroën. „Ami este o recunoaștere a obiceiurilor și cerințelor noastre de transport și este accesibilă aproape tuturor”.

Ușor de utilizat, Ami propune o rulare silențioasă și lină. Mașina electrică are un preț de 6.000 de euro (în Franța) și poate fi reîncărcată de la o priză standard, de casă, în trei ore. Ami este inclus într-un regim de închiriere pe termen lung pentru un preț de 19.99 de euro pe lună, în Franța.

Intră în Galeria Foto

Producătorul auto care a lansat cea mai ieftină electrică. Poate fi condusă de persoane de 14 ani de peste
Cea mai ieftină electrică poate fi condusă de persoane de 14 ani de peste

Conducerea acestuia este foarte simplă. Pasagerii se vor așeza sub un acoperiș panoramic în interiorul spațios, iar în fața șoferului se află un volan și un afișaj monocrom care indică viteza, nivelul bateriei și kilometrii rămași înainte de următoarea încărcare. Nu există portbagaj, ci o mulțime de plase de depozitare pentru obiecte mici și spațiu pentru cumpărături în fața scaunului pasagerului.

„Timp de 100 de ani, Citroën a pus inovația și creativitatea în serviciul libertății de mișcare pentru toată lumea. Anul acesta, marca prezintă o nouă soluție de mobilitate urbană accesibilă tuturor: compact, protector, 100% ëlectric, fără permis de conducere și accesibil. Ami – 100% ëlectric își propune să fie o adevărată lovitură, o soluție adaptată la noile moduri de consum. Această idee grozavă a fost un concept în urmă cu un an. Suntem mândri că acest concept devine astăzi realitate.” Vincent Cobée, CEO Citroën.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide