Citroen C4 – Combinația dintre hatchback și SUV – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 feb. 2023 Știri auto

Citroen C4 este un SUV care reinventează modul în care vedem hatchback-ul compact. Modelul francez are dimensiuni compacte și aspect de SUV.

Noul Citroen C4 este un hatchback care înglobează și câteva accente tipice unui SUV, dar păstrează dimensiunile clasei compacte. Hatchback-ul francez îmbină proporțiile unei compacte cu detalii specifice unui SUV.

Mașina pe care am avut-o la test a fost echipată cu motorul de 1,2 litri, pe benzină, care dezvoltă 130 CP. Propulsorul este legat la o cutie automată cu convertizor, cu opt trepte.

La exterior, mașina seamănă cu alte modele pe care le-am văzut de la producătorul francez. Partea frontală înglobează faruri și lumini de zi cu tehnologie LED, având semnătura luminoasă în forma literei X, specifică noilor modele Citroen. Așa cum am văzut și pe C5 X, bara frontală are ornamente din plastic negru mat, iar extremitățile mașinii sunt acoperite cu același material.

Pe lateral, ornamentele de plastic acoperă aripile, iar jantele cu care mașina a venit echipată măsoară 18 inch în diametru. Pentru a nu te murdări pe pantaloni atunci când te urci sau cobori din mașină, ușile acoperă pragurile.

Luneta plonjează către spate, dar vizibilitatea este puțin obturată de eleronul mașinii. În partea de jos a barei de protecție, pe lângă protecțiile din plastic, avem și două guri de evacuare reale.

Citroen C4 oferă mult spațiu la interior

Portbagajul mașinii este încăpător, chiar dacă avem de-a face cu o compactă. Volumul total pentru bagaje este de 380 de litri, atât cât are și un Volkswagen Golf, spre exemplu.

Dacă luăm loc la interior, vom descoperi că Citroen C4 oferă materiale destul de bune, plăcute la atingere, în mare parte. Scaunele mașinii sunt foarte moi și sunt tapițate cu piele și material textil, având un model interesant pentru cusături. C4 dispune de multe spații de depozitare la interior, dar și de suficiente porturi de încărcare, plus un pad pentru încărcarea wireless a telefoanelor.

Mașina are un tablou de bord complet digital, dar și un head-up display. În centrul planșei de bord tronează un ecran cu o diagonală de 10 inch. Acesta are conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay, iar muzica se va auzi printr-un sistem audio cu șase boxe.

Și mai multe informații despre noul Citroen C4 puteți vedea în clipul nostru de prezentare.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide